hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli’ne Millet Bahçesi kuruluyor

    Kırklareli’ne Millet Bahçesi kuruluyor
    expand

    Kırklareli’ne Millet Bahçesi kuruluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA) - KIRKLARLİ İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu yaptırılacak  ve kültür merkezine dönüşecek  tarihi gar binasında çalışmalar başladı. Vali Osman Bilgin, çalışmaların tamamlanmasının ardından Millet Bahçesi kurulacağını söyledi.

    Kırklareli Valisi Osman Bilgi, tarihi gar binasındaki çalışmaları yerinde inceledi. Bilgin , “Tarihi gar binasındaki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte alanın dönüşümünün diğer bir parçası olacak olan festival alanı; TOKİ Başkanlığı’nca peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılarak Millet Bahçesi’ne dönüştürülecektir. Böylece Kırklareli halkı tarihinden kopmadan, sosyal, kültürel v.b faaliyetleri yapabileceği nezih ve doğal bir alana daha kavuşmuş olacaktır. İlimize Millet Bahçesi’nin yapılmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve Kırklareli halkı adına şükranlarımı sunar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a , Milletvekili Selahattin Minsolmaz’a ve emeği geçenlere teşekkür ederim”dedi

    Cafe, Restoran ve Kültür Merkezi olarak hizmet verecek olan tarihi gar binasında çalışmaların başlaması nedeniyle kurban kesildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow