hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz Belediyesi , koronavirüs riskine karşı seferber oldu

    Lüleburgaz Belediyesi , koronavirüs riskine karşı seferber oldu
    expand

    Lüleburgaz Belediyesi , koronavirüs riskine karşı seferber oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesi Belediyesi, dünyada ölümlere neden olar ve Türkiye'de de görülen koronavirüse karşı mücadelede seferberlik başlattı.

    Lüleburgaz Belediyesi, Sağlık Bakanlığı'nın 10 Mart 2020 Cuma akşamı ülkemizde ilk Covid-19 (korona virüsü) vakasının tespit edilmesiyle birlikte, rutin olarak sürdürdüğü dezenfekte çalışmalarını ilçe geneline yaydı. Bu kapsamda öncelikle halkın yoğun olarak temas ettiği noktalar başta olmak üzere okullar, camiler, belediye hizmet binası ve belediye tesisleri, duraklar, çocuk oyun alanları ve parklar, konteynerler, terminal, kapalı otopark, 65'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı binaları, Hükümet Konağı binası, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası, PTT merkez binası, huzurevi, öğretmen evi, Halk Eğitim Müdürlüğü binası, belediye toplu taşıma araçları ve şehir içi minibüsler sterilize edildi.

    Lüleburgaz Belediyesi, koronavirüse karşı gerekli dezenfekte çalışmalarını yaparken, bilgilendirme faaliyetlerine de devam ediyor. Bu kapsamda şehir içi minibüs şoförlerine 11 Mart'ta Uzman Dr. Özlem Beyazıt tarafından virüs ve virüse karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme toplantısına, Lüleburgaz Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürü Anıl Ergin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Cem Sain, Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş ve İş Güvenliği Uzmanı Onur Aydın da katıldı.
    CADDE VE SOKAKLARA EL DEZENFEKTANLARI KOYULDU

    Lüleburgaz Belediyesi virüse karşı önlem alınması amacıyla belediye hizmet binasında ve kent merkezinde halkın yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklarda bazı noktalara el dezenfektanları yerleştirdi. Bu uygulama vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı. Dezenfektanlar, Temizlik ve Çevre Müdürlüğü yetkilileri tarafından belirli periyotlarda kontrol ediliyor.

    Belediye ait sosyal medya hesaplarından salgına karşı tedbirli olmak adına vatandaşların belediyeye ait ödeme işlemlerini e-Belediye üzerinden kolaylıkla yapabileceği hatırlatıldı. Vatandaşların kalabalık ortamlara girmeden, 'https://ebelediye.luleburgaz.bel.tr/' adresinden her türlü ödemeyi hızlıca yapabilecekleri kaydedildi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow