hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz Uluslararası Çocuk Şenliği başladı

    Lüleburgaz Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
    expand

    Lüleburgaz Uluslararası Çocuk Şenliği başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/ LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi Belediyesi'nin bu yıl 28'incisini düzenlediği Ulusalararası Çocuk Şenliği törenle başladı.

    Lüleburgaz Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Çocuk Şenliği, yerli ve yabancı ekiplerin katılımıyla Kongre Meydanı'nda başladı. Toplanan kortej Edirne Bandosu eşliğinde Eski Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından anıta çelenk konuldu.

    Renkli kıyafet giyen çocukların yer aldığı kortej, törenin ardından Fatih Caddesi üzerinden Kongre Meydanı'na gelerek şenlik meşalesi yakıldı. Dostluk, barış ve kardeşlik alayından sonra halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Gagavuzya (Moldova), Bulgaristan, Çin, Kazakistan, Kırgızistan ve Romanya'dan gelen çocukların kentin değişik noktalarında gösteri yapacağı şenlikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na kadar sürecek. Binlerce çocuk şenlik alanında kurulan çadırlarda izcilik, spor, heykel, satranç, bilim, ağaç oyma ve el sanatları, maket uçak yapımı ve masal çadırlarında etkinliklere katılıyor.
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow