hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz'da 23 Nisan, sokağa çıkamayan çocuklara konserle başladı

    Lüleburgazda 23 Nisan, sokağa çıkamayan çocuklara konserle başladı
    expand

    Lüleburgaz'da 23 Nisan, sokağa çıkamayan çocuklara konserle başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, etkinlikleri koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkamayan çocuklara verilen konserle başladı.

    Lüleburgaz Belediyesi, 2020 yılını Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Yılı ilan etmesinin ardından 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında dijital ortamda kutlanacak. Lüleburgaz Belediyesi, kutlamalar için, '23 Nisan Dijital Kutlama Ekibi' kurdu. 

    Uluslararası Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklar için özel konser düzenledi. Şenlik bandosu ekibinden oluşan müzisyenler, etrafı gelin gibi süslenmiş kamyonet kasasından cadde ve sokakları gezerek müzik ziyafeti sundu. Evlerinden çıkması kısıtlanan çocuklara moral olan konserde, müzisyenle çaldıkları müziklerle unutulmaz anlar yaşattı. İstanbul Caddesi'nden başlayan etkinlik, ilçenin dört bir yanındaki mahallelerde sürerken, evlerinden çıkamayan çocuklar müziğin sesiyle doyasıya eğlendi.

    Lüleburgaz Belediyesi'nden, 3 gün sürecek etkinliklerle ilgili yapılan açıklamada, "Hayallerin hayat bulduğu Lüleburgaz'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu evlerinize taşımak için hazırız. Sizler de evlerinizde kalarak bu coşkuya ortak olmak için Lüleburgaz Belediyesi sosyal medya hesaplarından bizleri takip etmeye devam edin" denildi. Sosyal medya hesaplarından yapılan çağrılarda, UmudumYeşersin etiketi oluşturan Lüleburgaz Belediyesi, bu etiketle birlikte çocukların gelecekten beklentilerini, umutlarını, düşüncelerini yazmalarını ve sosyal medya hesaplarından paylaşmalarını istedi. 

    Lüleburgaz Belediyesi, UmudumYeşersin etiketiyle birlikte sosyal medya üzerinde çocukların umutlarını, düşüncelerini ve hayallerini yazmasını sağlayacak. Toplanan notlar küçük kağıtlara basılarak uçan balonlara bağlanacak. Ardından yine notların bulunduğu kağıtlara çeşitli ağaçların tohumları da koyularak uçan balonlarla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gökyüzüne salınacak. 

    Çocuklar için planlanan 23 Nisan dijital kutlama programında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim gören çocukların ders saatleri de dikkate alındı. Lüleburgaz Belediyesi tarafından oluşturulan 3 günlük etkinlik programında kukla gösterisinden çeşitli çocuk gelişim atölyelerine; çocuk operasından resim yarışmasına kadar birçok alanda program çocuklarla buluşacak.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow