hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz’da açık hava sinemasına yoğun ilgi

    Lüleburgaz’da açık hava sinemasına yoğun ilgi
    expand

    Lüleburgaz’da açık hava sinemasına yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesi Belediyesi’nin açık havada sinema etkinliği kapsamında gösterime sunduğu ‘120’  filmi büyük ilgi gördü. Birinci Dünya Savaşı’nda cepheye cephane taşıyan 120 çocuğun hikayesini anlatan film için hazırlanan alanın tamamına yakını doldu. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin de vatandaşlarla birarada izlediği filmde bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

    Lüleburgaz Belediyesi’nin, ‘Beyaz Perde Yıldızlar Altında’ isimli açık hava film gösterimlerinin ikincisi 120 filmi ile devam etti. Yönetmenliğini Özhan Eren ve Murat Saraçoğlu’nun yaptığı, Birinci Dünya Savaşı’nda cepheye cephane taşıyan 120 gönüllü çocuğun duygusal hikayesini anlatan film büyük ilgi gördü.

    SALGIN ÖNLEMLERİ ALINDI

    Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde(LYFA) düzenlenen film gösterimi öncesinde sıkı koronavirüs önlemleri alındı. LYFA’daki boş alana kurulan dev ekranda sinema keyfi yaşayan vatandaşlar için koronavirüs önlemleri de alındı. Bu doğrultuda alana girişte vatandaşların ateşi tek tek ölçüldü, maskesi olmayana maske dağıtıldı. Bunun yanı sıra kurulan dezenfektan masasında vatandaşların ellerine dezenfektan sıkıldı, oturma düzeni de sosyal mesafe kuralına göre düzenlendi. Alana kurulan her bir sandalyenin arasında 1.5 metrelik boşluk bırakıldı. Öte yandan film gösterimi sırasında Lüleburgaz Belediyesi görevlileri vatandaşlara ücretsiz patlamış mısır dağıttı.

    Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin de izlediği film vatandaşa duygu dolu anlar yaşattı. Etkileyici görsel ve anlatımıyla film izleyicilerden tam not alırken, film sonunda bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Vatandaşlar söz konusu açık havada sinema etkinliklerinin her yıl devam etmesi dileğinde bulunarak Lüleburgaz Belediyesi’ne teşekkür etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow