hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz'da kapanan iş yerlerinden su parası alınmayacak

    Lüleburgazda kapanan iş yerlerinden su parası alınmayacak
    expand

    Lüleburgaz'da kapanan iş yerlerinden su parası alınmayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’ nin Lüleburgaz Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında kapanan iş yerlerinden, su bedeli almama kararı aldı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Kapanan esnaftan su bedellerini almayacağız" dedi.

    Lüleburgaz Belediyesi, korana virüs nedeniyle işyeri kapanan esnaftan su, atık su, katı atık bedeli, çere temizlik vergisi ve sayaç okuma ücreti almayacak. Lüleburgaz Belediyesinin her zaman esnafın yayında olmaya devam edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Gerenli, "Lüleburgaz Belediyesi olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanında olduk ve olmaya deam edeceğiz" dedi.

    Koronavirüs salgını boyunca 700’den fazla aileye maddi destekte bulunan ,bin 500 aileye erzak yardımı yapan ve en son belediyeye ait kapanan işyerlerinde kira kararı almama kararı alan Lüleburgaz Belediyesi, önemli bir karara daha imza attı. Belediye ikinci bir karara kadar işyeri kapanan esnaftan su, atık su, katı atık bedeli , çevre temizlik vergisi ve sayaç okuma ücretini almayacak. Karar esnaflar tarafından olumlu karşılanırken, konu ile ilgili Belediye Başkanı Gerenli önemli açıklamalarda bulundu.

    Bu kapsamda korona virüs önlemleri nedeniyle işyerlerinin faaliyetini durduran esnaf belediyeye dilekçe ile şahsen başvurabilecek. Yapılan başvurunun ardından söz konusu esnafın kapatılan işyerlerinin su abonelikleri ikinci bir emre kadar gezici olarak kullanıma kapatılacak. Esnaftan bu süre içinde su bedeli, atık su, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi sayaç okuma ücreti alınmayacak.

    Kararla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Gerenli , Lülebrgaz Belediyesinin korona virüs salgınının başladığı günden bu yana halkının ve esnafının yanında durduğunu söyleyerek "Bu zor günlerde Lüleburgaz Belediyesi olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow