hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz'da zabıtadan çay ocaklarına denetim

    Lüleburgazda zabıtadan çay ocaklarına denetim
    expand

    Lüleburgaz'da zabıtadan çay ocaklarına denetim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklreli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde, Belediyei Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren çay ocaklarında denetim yaparak koronavirüs tedbirleri kapsamında uyarılarda bulundu.
     
    Tüm dünyayı saran ve ülkemizde de vaka sayısının hızla arttığı korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında ülke genelinde kıraathaneler ve toplumun bir arada bulunabileceği işletmeler geçici süreliğine kapatıdı. Lüleburgaz Belediyesi Zabıta ekipleri, kıraathanelerin kapatılmasının ardından çay ocaklarının kıraathaneye döndüğü ihbarı üzerine çay ocaklarını denetledi. Yapılan denetim kapsamında işletme sahiplerine; masalarda bir adet sandalye bulundurulması ve masaların arasında en az bir metre mesafe bırakılması konularında uyarılarda bulunuldu.
    Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş, alınan önlemlere uymayan işletme sahiplerinin Türk Ceza Kanununun 'Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' hükmünden iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow