hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz'daki tarihi köprü için alternatif yol geliyor

    Lüleburgazdaki tarihi köprü için alternatif yol geliyor
    expand

    Lüleburgaz'daki tarihi köprü için alternatif yol geliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Uğurcan KARAOĞLU/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçe Belediyesi tarafından yapımına başlandığı alternatif yolda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Zemin düzleştirme çalışmaları yapılan tamamlandığında Tarihi Taş Köprü taşıt trafiğinden arındırılacak. 

    Lüleburgaz Belediyesi, Mimar Sinan’ın ustalık eserlerinden Tarihi Taş Köprü’yü büyük bir yükten kurtararak yayalaştırmak ve trafik yoğunluğunu azaltmak yaptığı alternatif yol çalışmaları sürüyor. Alternatif yol için bugüne kadar 22 bin metrekareden fazla alan kamulaştırılırken, yoldaki zemin düzleştirme çalışmaları da tamamlandı. 

    Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince belirlenen alan üzerinde zemin düzleştirme çalışmaları yapılan yol, drone ile çekilen görüntüsünde tamamen ortaya çıkmaya başladı. Gidiş-geliş şeklinde olacak yol Değirmen Caddesi’nden başlayıp sırasıyla Köprüaltı, Kaynarca Dereleri, Kümeevleri ve Diş Hastanesi Kavşağı üzerinden Edirne Caddesi’ne kesintisiz bir şekilde bağlanacak. Sürücüler biri 20 diğeri 12 metre genişliğinde olacak alternatif yolla trafik sorunundan da kurtulmuş olacak. 

    Alternatif yolun yapımında en önemi noktalardan biri olan köprülerin yapımına ise Devlet Su İşleri ekipleri başlayacak. DSİ’nin köprüleri inşasının ardından ise yol açılarak Lüleburgaz halkının hizmetine sokulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow