hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz'ın 'Trafik Master Planı'nda ilk aşama tamamlandı

    Lüleburgazın Trafik Master Planında ilk aşama tamamlandı
    expand

    Lüleburgaz'ın 'Trafik Master Planı'nda ilk aşama tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli).(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesi  Belediyesi, ilçenin trafiğinde önemli bir dönüm noktası olan 'Trafik Master Planı'nın ilk aşamasını tamamladı.

    Lüleburgaz Belediyesi, gelecek odaklı planlama ve yatırımlarını ulaşım alanında da sürdürüyor. Dünya genelinde yaşanan kentleşme ve buna bağlı olarak artan kent nüfusuyla birlikte ulaşımda yaşanan sorunlara çözüm bulmak için kolları sıvayan belediyemiz, kentin ulaşımı için kılavuz niteliğinde olacak Trafik Master Planı'nın birinci aşamasını tamamladı.

    Lüleburgaz'daki trafik sorununa bilimsel yöntemlerle çözüm bulmak isteyen belediye,  Trafik Master Planı'nı hazırlamak için bir süredir çalışmalarda bulunuyordu. Üç aşamada gerçekleşecek bu çalışmaların ilki olan birinci aşama etüt çalışması tamamlandı. Birinci aşama etüt çalışmasını içeren etüt raporu Dr. Yavuz Delice tarafından, Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik personelin katıldığı toplantıda sunuldu.

    İKİNCİ AŞAMAYA GEÇİLECEK

    Trafik  Master Planı, hazırlama hizmet alım işi kapsamında ilk aşamanın tamamlanmasının ardından ikinci aşamaya geçildi. Çalışmanın ikinci aşamasında uzman ekipler sahada uygulama gerçekleştirecek. Ekipler, önümüzdeki günlerde kent genelinde 25 adet kavşakta araç sayımı, trafik yoğunluğu ölçümleri, toplu taşıma güzergahları, sinyalizasyon, bisiklet yolları, trafik işaretlemelerinin belirlenmesi gibi araştırmalar gerçekleştirecek. Trafik Master Planı, şehir içindeki toplu taşıma sistemi, trafik, otoparklar, bisiklet yolları ve yayalaştırılacak yollarla ilgili vizyon ortaya koyacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow