hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'ye gelen bisikletçilerin ilk durağı; Lüleburgaz Bisiklet Akademisi

    Türkiyeye gelen bisikletçilerin ilk durağı; Lüleburgaz Bisiklet Akademisi
    expand

    Türkiye'ye gelen bisikletçilerin ilk durağı; Lüleburgaz Bisiklet Akademisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin  Lüleburgaz ilçesindeki Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisinin (LYMBA) son misafiri İngiliz turist Luqman Samir oldu. 2015 yılında Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında AB projesiyle mühendis olarak kısa süre görev yapan Samir, Hırvatistan'da karşılaştığı İspanyol bisikletçinin tavsiyesiyle Lüleburgaz'a geldi. Akademiye hayran kalan Samir, “Burası gibi güzel bir yeri daha önceden hiç görmedim. Umarım dünyada örnekleri çoğalırö dedi.

    Kurulduğu günden bu yana dünyanın dört bir yanından yüzlerce bisiklet tutkununun uğrak noktası haline gelen ve, 'Bisikletçilerin Birleşmiş Milletleri' benzetmesi yapılan LYMBA'nın son misafiri ise İngiliz Luqman Samir oldu. Aynı zamanda mühendis olan ve son olarak Güney Amerika'da İngilizce öğretmenliği yapan Samir, iki ay önce İngiltere'nin Manchester kentinden yola çıktığını belirterek, hedefinin İran'a gitmek olduğunu söyledi. Uzun yıllardır hayalinde dünyayı bisikletle gezme düşüncesi olduğunu kaydeden Samir, bu hayalini koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kaldıktan sonra gerçekleştirmeye karar verdiğini söyledi. Samir,  "Latin Amerika'da İngilizce öğretmeni olarak çalışıyordum. Koronavirüs nedeniyle işimden oldum. Oradan döndükten sonra bir iş bulamadım. Bisikletim de vardı. Uzun bir yolculuğa çıkmamıştım. Aklımın bir köşesinde bisikletle hep yola çıkma düşüncesi vardı. Ancak bu zamana denk geldi" dedi.

    Türkiye'nin koronavirüse yönelik aldığı tedbirleri de anlatan Samir, "Türkiye'de henüz 5'nci günüm. Ancak Türkiye'deki insanlar Avrupa'da gördüğüm diğer ülkelere kıyasla kişisel olarak sorumluluğunun farkında. Bu konuda iyi bir politika izleniyor olmalı ki insanlar bunu uyguluyor. Bu salgın umarım kısa süre içerisinde biter" ifadelerini kullandı.

    Samir, LYMBA'yı Hırvatistan'da karşılaştığı İspanyol bir bisiklet tutkunundan öğrendiğini belirterek, "Daha önceden hiçbir yerde bisiklet akademisi görmedim ya da duymadım. Bisikletle Hırvatistan üzerinden geçerken İspanyol bir bisikletçiyle tanıştım. Bana Lüleburgaz'da Bisiklet Akademisi olduğunu ve İnanç Zorlutuna isimli bisiklet tutkununun misafirperverliğini anlattı. Bana burayı kesinlikle tavsiye etti. Ben de Lüleburgaz Bisiklet Akademisi'ni rotama ekledim. Böyle bir alanla hiç karşılaşmadım. Diğer ülkelerde bedava olarak apartman daireleri gibi yerlerde kaldım. Son olarak Sarajevo'da günlüğü 8 Euro karşılığında bisikletçilerin kaldığı bir yerle karşılaştım. Ama burası gibi değildi" diye konuştu.

    Türkiye'nin misafirperver olduğunu söyleyen Samir, Bulgaristan'dan giriş yaptığı andan bu yana Türk misafirperverliğini hissettiğini söyledi. Samir, "Türklerin kibar ve yardımseverliğini daha iyi gözlemleyebileceğimi düşünüyorum. Bulgaristan'dan ilk girdiğim andan itibaren İngilizce konuşmayı bilmemesine rağmen bir bisikletli bana yardım etti. Yardımseverlik sınırı geçtiğim ilk andan itibaren başladı" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow