hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Onkoloji biriminde tedavi gören çocuklar için başlatılan yardım kampanyası büyüyor

    Onkoloji biriminde tedavi  gören çocuklar için başlatılan yardım kampanyası büyüyor
    expand

    Onkoloji biriminde tedavi gören çocuklar için başlatılan yardım kampanyası büyüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli)-,(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Yönetici Asistanlığı ve Danışma Görevlisi öğretmeni Dilara Konyalı’nın Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Birimi’nde tedavi gören çocuklar için başlattığı yardım kampanyası çığ gibi büyüyor.
    Çocuklara iki kez yardım malzemeleri götüren Konyalı, artan destekler sonucunda şimdi de Kırklareli Devlet Hastanesi Onkoloji Servisinde tedavi gören yaşlılar ile maddi durumu olmayan hasta çocuklara ihtiyaç malzemeleriyle oyuncak götürecek.
    Konyalı’nın başlattığı yardım kampanyası Lüleburgaz sınırlarını aşarak Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine kadar ulaştı. Üniversitede okuyan Lüleburgaz’lı bir öğrencinin yardım kampanyasını duymasıyla birlikte kampanyaya destek veren üniversite öğrencileri, hastanede tedavi gören minik kardeşlerine oyuncak aldı. Oyuncakların yanında, hasta çocukların morallerini düzeltecek küçük mektupları da koyduğunu gören üniversiteli gençlerin bu davranışı duygulandırdı.
    Kampanyayla ilgili olarak Dilara Konyalı, Kırklareli Devlet Hastanesinden önce iki defa yardım kampanyası düzenlediğini söyledi. Kırklareli Devlet Hastanesi’ne yardım kampanyası fikrinin Kocaeli Üniversitesi öğrencileri sayesinde olduğunu kaydeden Konyalı, “Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin her biri bize üzerlerinde mektupla koliler göndermişler. Onlar Edirne’ye göndermek için yolladılar ama geç kaldılar. Bu nedenle biz de Kırklareli Devlet Hastanesi’nde durumu olmayan hasta çocuklara destek olacağız. Bunun yanı sıra onkoloji bölümünde yatan yaşlılara da yardım malzemeleri ulaştırmaya çalışacağız” diye konuştu.
    Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İzzet Arslan da, Lüleburgaz ve Kocaeli Üniversitesi’nin yanı sıra Çorlu İŞKUR personelinin de kampanyaya katıldığını söyledi. Toplumun tüm üyelerinin hasta insanlara yardım için seferber olduğunun altını çizen Arslan, “Bu öncülüğü yapan Dilara Konyalı öğretmenime, tüm kursiyerlerime, Çorlu’dan bizi duyup katkıda bulunan İŞKUR personeline, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine, bütün Lüleburgaz halkına teşekkür ederiz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow