hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    18 ünite kan bağışlayan gaziye madalya

    18 ünite kan bağışlayan gaziye madalya
    expand

    18 ünite kan bağışlayan gaziye madalya

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erol POLAT/DARICA (Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ’nin Darıca ilçesinde, Gazi Engin Geçğili (33), 18 ünite kan bağışlayarak hastalara şifa dağıtırken, İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan teşekkür belgesi ve madalya verdi. 

    Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapan Engin Geçğili, 2009 yılında vatani görevini yaptığı sırada Diyarbakır Lice’de terör örgütü PKK’nın saldırısında vücuduna şarapnel saplanması sonucu yaralandı. 75 gün tedavi gören Engin Geçğili, iyileşmesinin ardından evine döndü. Karabük Üniversitesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümü’nden mezun olan Geçğili, devletin gaziler ve şehit yakınlarına tanıdığı hak kapsamında Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde göreve başladı. Engin Geçğili, aralıklarla Kızılay aracılığıyla 18 ünite kan bağışında bulunarak, hastalara şifa oldu. Darıca İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan, Gazi Engin Geçğili’ye kan bağışında bulunması nedeniyle Kızılay adına teşekkür belgesi ve madalya verdi.  

    Vatandaşları kan bağışına davet eden Ulaş Doğan, Geçğili’ye teşekkür ederek, “Terörle mücadele gazisi personelimiz Engin Geçğili'ye ülkesi ve milleti için bu zamana kadar yapmış olduğu ve bundan sonra da yapacağı tüm bağışlar ve fedakarlıklar için teşekkür ederiz.” dedi. 
    FOTOĞRAFLI 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow