hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocaeli'den deprem bölgesine 162 araç, 670 personel gönderildi

    Kocaeliden deprem bölgesine 162 araç, 670 personel gönderildi
    expand

    Kocaeli'den deprem bölgesine 162 araç, 670 personel gönderildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA) – KOCAELİ Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kahramanmaraş'taki depremin hemen ardından bölgeye belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 162 araç ve 670 personelin gönderildiğini açıkladı.

    Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AFAD tarafından İzmit'teki eski bir alışveriş merkezinin binasına kurulan 35 bin metrekare büyüklüğündeki Ayni Yardım Toplama Merkezi'nde çalışmaları inceledi. Başkan Büyükakın, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kurtarma ekiplerinin depremin ilk dakikalarında yola çıktığını söyleyen Büyükakın, "Asrın felaketi olarak niteleyebileceğimiz büyük bir felaketle milletçe yüz yüze geldik. Milli yas ilan ettik. Şu anda yardım ve kurtarma çalışmaları yurdumuzun dört bir yanında büyük bir gayret içerisinde devam ettiriliyor. Kocaeli'de benzer çalışmalar depremin ilk anlarından itibaren yoğun bir şekilde başladı. İlk andan itibaren yardım araçlarımızı gönderdik. İlk anda itfaiye araçlarımız alana gönderildi. 2 adet itfaiye aracı, 2 adet kurtarma aracı ve yine itfaiyeden 1 adet tam donanımlı afet TIR'ı alana sevk edildi. Sabah 05.00'da, depremin hemen ardından buradan harekete geçerek alana yöneldiler. Şu anda oradalar. Kocaeli'den çıkan ekiplerimiz Kahramanmaraş'ta konuşlandılar. Bizim koordinasyon bölgemiz Kahramanmaraş. Sayın valimiz de orada koordinasyon için görevlendirildi. Lojistik hareketler konusundaki ekibin başında şu an valimiz. Kendisiyle ilk andan itibaren irtibat halindeyiz" dedi.

    Kocaeli'den lojistik destek amacıyla gönderilen araç ve personelleri de açıklayan Büyükakın, "Yine Antik Kapı'nın 1 adet 15 bin ekmek üretim kapasiteli ekmek üretim TIR'ı alana sevk edildi. 30 bin kişiye çorba, 15 bin kişiye yemek verme kabiliyeti olan bir afet TIR'ı da alana hemen sevk edildi. Şu anda onlar da Kahramanmaraş merkezde konuşlandılar ve servise başladılar. Yine Antik Kapı'nın 2 adet servis aracı, 5 adet kamyon, 3 adet ekskavatör, 3 adet kanal kazıcı, yükleyici, lastikli kepçe, 4 adet TIR çekici, 3 adet pikap, 4 adet kamyon, 1 adet akaryakıt tankeri, kazıcı, yükleyici, vinç, su tankeri gibi araçlar alana sevk edildi. 11 adet A Takımı ekibimiz de bölgeye yönlendirildi. Bu ekiplerimiz özellikle orada kurulacak olan çadırlara ve onların altyapısına destek vermek üzere oraya gönderildi. Toplamda 9 tane hizmet aracımız, 15 tane ambulansımız bölgeye hizmet vermek için gönderildi. Bölgede su temini sıkıntısı olduğu için İSU'nun tankerleri bölgeye yönlendirildi. Toplamda büyükşehir belediyemizin 85 tane aracı, 372 tane personeli alana gönderilmiş vaziyette. İlçe belediyelerimizden ise toplamda 42 adet araç, 102 tane personel alana sevk edildi. Kocaeli'deki sivil toplum kuruluşlarımız da toplamda 35 hizmet aracı ve toplamda 196 personel ile alana ulaşmış vaziyetteler" diye konuştu.

    Afet bölgesine bireysel olarak ulaşmaya çalışmanın oradaki çalışmaları zorlaştırdığını belirten Büyükakın, şöyle konuştu:
    "Çalışmalarımız tamamen AFAD üzerinden koordinasyon yapılarak yürütülüyor. Şu anda bölgeye tekil gidişler, yardım malzemesi götüreceğiz diye taksiye binip oraya gitmek veya bir araçla gitmek gibi bireysel inisiyatifler bölgedeki yardım çalışmalarını daha da zorlaştırıyor. Kaldı ki oraya giden arkadaşlarımızın da ilave barınma sorunları, onların orada idamesine ilişkin sorunlar da ortaya çıkıyor. Dolayısıyla yardımların burada oluşturmuş olduğumuz Afet Koordinasyon Merkezi ve Ayni Yardım Toplama Merkezi'ne getirilmesi gerekiyor. Burası toplam 35 bin metrekarelik bir alan"
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow