hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul’da yaşayan Konyalılar, iftarda buluştu

    İstanbul’da yaşayan Konyalılar, iftarda buluştu
    expand

    İstanbul’da yaşayan Konyalılar, iftarda buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet IŞIK/KONYA,(DHA)- İSTANBUL'da  yaşayan Konyalılar, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya'da faaliyet gösteren odaların ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği iftar programında buluştu.  
    Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, MÜSİAD Konya Şubesi ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen iftar programında Konyalılar bir araya geldi.
    Yoğun katılımla gerçekleşen programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Konya gönül şehridir. İstanbul’da yaşayan yaklaşık 160 bin Konyalı hemşehrimiz var. Hemşehrilerimiz 31 Mart Seçimlerinde gönül belediyeciliğinden ve milli iradeden yana oldular. Cumhurbaşkanımızın ve davamızın yanında oldular. Ben inanıyorum ki İstanbul’da da milletimiz yeniden tarih yazacak; AK Parti’mize, Binali Yıldırım Başkanımıza destek verecektir. Zeytinburnu seçimlerinde Ömer Başkanımıza tam destek veren Konyalı kardeşlerim, inşallah 23 Haziran’da İstanbul seçimlerinde Binali Başkanımıza tam destek verecektir” dedi.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, 31 Mart Seçimlerinde Konyalıların üzerine düşeni yerine getirerek Konya’yı Büyükşehirler arasında birinci yaptığını, büyük bir gurur yaşattığını hatırlatarak, “Şimdi sıra İstanbul’da. İstanbul’daki Konyalı hemşehrilerimizden aynı özveri ve aynı hassasiyeti bekliyoruz. Özellikle sandıklara gitme noktasında siz değerli İstanbul seçmeni olan Konyalılarımıza büyük görev düşüyor. Binali Yıldırım’a Konyalıların farkını hissettirecek derecede bir katkı sağlayacağımızdan eminiz” diye konuştu.
    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Bundan sonra bu programları geleneksel hale getirelim diye düşünüyoruz. Konya bir payitaht şehir. Şu anda da bir payitahttayız. Selçuklu’nun kadim başkentinden, Osmanlı’nın kadim başkentine geldik. Burada yaşayan kıymetli dostlarımızla, hemşerilerimizle iftar ediyoruz. Bizler Konya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizi dünyanın en güzel şehirlerinden biri haline getirmek için gece gündüz demeden çaba sarf ediyoruz. Özellikle Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte Konya’nın tüm köylerinin, ilçelerinin çehresi değişti. Konyalılar son seçimde Türkiye’de büyükşehirler arasında birinci yaparak bizlere büyük onur bahşettiler. Alnımızı ak ettiler. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra desteklerinizi rica ediyoruz” dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnumuzda yaşayan Konyalı hemşerilerimiz bilirler. Biz 31 Mart’ta burada çok zor bir seçim aldık. Bu seçimi iyi bir oranda almamızda Konyalı hemşerilerimizin, Konyalı Zeytinburnuluların çok büyük katkısı olmuştur. Bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.   

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow