hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Özkan: Trafik kurallarını öğrenciler daha iyi biliyor

    Vali Özkan: Trafik kurallarını öğrenciler daha iyi biliyor
    expand

    Vali Özkan: Trafik kurallarını öğrenciler daha iyi biliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Duygu KARAKOÇ/KONYA,(DHA)-KONYA'da Trafik Haftası kapsamında ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ kampanyasının tanıtımı yapıldı. Tanıtımda konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Bizim en büyük şansımız, gençlerimizin, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin bu hususun farkında olması. Trafik kuralları nelerdir? nelere uymamız lazım? çocuklar bizden daha iyi biliyor” dedi.

    İçişleri Bakanlığı tarafından 3 Şubat 2021 tarihinde, 81 ilin valiliğine gönderilen Trafik Karayolları Güvenliği Strateji Belgesi ile ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ sloganıyla Konya Kültür Park'ta tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinlikte kurulan stantlarda, trafik polisleri tarafından vatandaşlara levhalar, trafik ışıkları ve trafik kuralları hakkında bilgiler verildi.

    'KONYA TRAFİK SORUNLARINI EN AZ YAŞAYAN İLLER ARASINDADIR'

    Konya’da trafikte geçirilen süreyi en aza indirmek için çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Büyükşehirlerin en önemli sorunu trafik ve trafikte geçirilen süredir. Konya birçok şehre göre bu sorunu en az yaşayan ildir. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle trafikte geçirilen sürenin en aza indirilmesi için ciddi bir çaba ve gayret içerisindeyiz. Ama trafik sadece araç sürücülerine ait bir kavram değildir. Yayalar, bisikletliler ve araç sürücülerinin ortak kullandığı bir alandır. Bu yüzden trafik yatırımlarımızı sadece araç sürücülerine yönelik yapmıyoruz. Konya şu anda Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehridir. Bu da trafikte önemli bir yer kaplıyor. Sadece yol yapmak yetmiyor, bisiklet kullanıcılarının da güvenliğini sağlamak gerekiyor. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

    'TRAFİK KURALLARINI ÖĞRENCİLER DAHA İYİ BİLİYOR'

    Öğrencilerin ve gençlerin trafik kuralları hakkında yetişkinlerden daha bilinçli olduğunu söyleyen Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Bizim en büyük şansımız nedir? gençlerimizin, çocuklarımızın, öğrencilerimizin bu hususun farkında olması. Trafik kuralları nelerdir? nelere uymamız lazım? öğrenciler herkesten daha iyi biliyor. Yapılan tüm hizmetler, emniyetin yaptığı, jandarmanın yaptığı fedakarlık, büyükşehir belediyesinin yaptığı yüksek dereceli yatırımlar hepsi çokça takdiri, alkışı hak ediyor. Ancak bu farkındalık çok daha önemli bunun farkında olan öğrenciler gençlerin olması ise en büyük zenginliğimiz." dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow