hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Puset hırsızı, yüzde 70 zihinsel engelli çıktı

    Puset hırsızı, yüzde 70 zihinsel engelli çıktı
    expand

    Puset hırsızı, yüzde 70 zihinsel engelli çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tolga YANIK/KONYA, (DHA)- KONYA'da 2 apartmandan bebek arabası çaldığı güvenlik kameralarına yansıyan Nihat P., vatandaşlar tarafından yakalanıp, polise teslim edildi. Yüzde 70 zihinsel engelli raporu olduğu ortaya çıkan ve çaldığı bebek arabalarını sattığını söyleyen Nihat P., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
    Son bir haftada Selçuklu ilçesinde yaşanan hırsızlık olaylarında Hasan Özdemir ve Ramazan Biçer'in oturduğu apartmanlara giren kimliği belirsiz kişi, kapı önlerine bırakılan bebek arabalarını çaldı. Kaçarken yüzünü beyaz bir örtüyle gizleyen şüpheli, apartmanlardaki güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Özdemir ve Biçer, polise şikayetçi oldu.
    Polis soruşturma başlatırken, Hasan Özdemir, şüphelinin aynı ilçede oturduğunu ve bölgede sık sık gezdiğini öğrendi. Bunun üzerine güvenlik kamera görüntülerinden elde ettiği şüphelinin fotoğrafını yakınlarına dağıtıp, araştırma yapmalarını istedi. Özdemir'in yakınları şüpheliyi dün akşam bir alışveriş merkezinde tesadüfen görüp, yakaladı. Ardından da polise teslim etti. 
    YÜZDE 70 ZİHİNSEL ENGELLİ RAPORU VARMIŞ
    Gözaltına alınan şüphelinin Nihat P. olduğu ve yüzde 70 zihinsel engelli raporu bulunduğu belirlendi. Cezai ehliyetinin olmadığı orataya çıkan Nihat P., çaldığı bebek arabalarını Karatay ilçesindeki Tatlıcak Mahallesi'nde sattığını söyledi. Nihat P., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Polis, satılan bebek arabalarını bulmak için çalışmasını sürdürüyor. 

    ​FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow