hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TRT Uluslararası Konya Film Platoları protokolü imzalandı

    TRT Uluslararası Konya Film Platoları protokolü imzalandı
    expand

    TRT Uluslararası Konya Film Platoları protokolü imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA,(DHA)- TÜRKİYE Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi tarafından Meram Karahüyük Mahallesi’nde inşa edilecek “TRT Uluslararası Konya Film Platoları” protokolü imzalandı. 

    Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki imza töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl Konya’nın başşehir oluşunun 923'üncü  Yıldönümünü kutladıklarını hatırlatarak, Anadolu’nun diriliş destanını yazan ecdadımıza layık olabilmek için önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi.
    “Uluslararası Konya Film Platosu”nun şehrin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir rol üstleneceğini aktaran Başkan Altay, “TRT ile Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz plato; medeniyetimizin büyük isimlerini hem Türk izleyicisine hem de dünya seyircisine anlatacak. Dünya çapında ses getirecek bu proje için Meram İlçemiz sınırları içindeki Karahüyük Mahallemizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan 390 bin metrekare alan TRT’ye tahsis edildi. Platoda ilk etapta 50 dönümlük alana 13. yüzyıl Konya şehrini inşa ediyoruz. Platoda çekilecek ilk proje ise, Hz. Mevlana’nın hayatının anlatılacağı bir dizi film olacak.” dedi. 
    Bir Mevlana filminin çekilmesinin çok uzun süredir Konya gündemde olan, üzerinde çok istişare edilen bir konu olduğunu hatırlatan Başkan Altay, “Elhamdülillah bugün imzasını atmak bizlere nasip oldu. Hz. Pir’in himmetiyle inşallah sadece diziyi çekmiyoruz; Konya’nın tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak ve başka tarihi yapımların yapılacağı çok önemli bir platonun başlangıcını yapmış olacağız. Şehrimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. 
    Plato sayesinde Konya’ya gelen ziyaretçilerin 13. yüzyıl Türkiye Selçuklu Devleti Başkenti Konya’nın, gerçek yapılarının küçültülmüş hallerini, sosyal hayatını görebilme ve yaşayabilme imkanına kavuşacağı bilgisini veren Başkan Altay, “Böylece şehrimiz turizmine de önemli bir katkı sağlamış olacağız. Bu platoda yapılacak bütün filmler; Konya’mızın, ülke tarihimizin ve medeniyet tasavvurumuzun aynası olacak. ''dedi. 

    Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Attığımız imzalarla hayat bulacak film platosu Konya’ya ve Meram’a büyük değer katacak. Gerek yatırımın mahiyeti gerekse büyüklüğü tüm Meram’ı heyecanlandırıyor. Dutlu Caddesi’nde bulunan gastronomi mekanları, Türkiye’nin ikinci en büyük Türk-İslam Minyatürk Parkı, Millet Bahçesi ve bu projeyle gerçekleşecek film platosu hem şehrimiz için hem de dışarıdan gelecek yerli-yabancı ziyaretçiler için çok ciddi bir turizm bölgesi olacak. Bu yatırımı Konya’ya ve Meram’a kazandıran her kuruma şükranlarımı sunuyorum. Biz de bu tarihi hizmetin bir parçası olarak yatırıma omuz verecek olmaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz.” diye konuştu. 
    TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Türk-İslam tarihinde müstesna bir yere sahip olan Konya’nın; binlerce yıllık zengin birikimini genç nesillere aktarımı için çok büyük bir projeye ev sahipliği yaptığına dikkat çekti,.
    Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren tarafından TRT Uluslararası Konya Film Platoları protokolü imzalandı. 
    TRT Uluslararası Konya Film Platoları’nın ilk etabının 2021 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanırken; tüm alanın kullanıma açılması ise 2023 sonu olarak hedefleniyor.
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow