hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gediz Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı

    Gediz Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı
    expand

    Gediz Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA) - KÜTAHYA'nın Gediz ilçesi Devlet Hastanesi'nde, Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında yangın ve hasta tahliyesi tatbikatı yapıldı.

    Gediz Devlet Hastanesi'nde olası yangınlara nasıl müdahale edileceği ve hastaların nasıl tahliye edileceğine personelin hazır olup olmadığını görmek amacıyla gerçekleştiren tatbikata hastane personeli, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Paramedik Öğrencileri ve Gediz Belediyesi itfaiye ekipleri katıldı. Senaryo gereği, yoğun bakım ünitesinde çıkan yangına, ilk etapta hastane personeli müdahale etti ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunuldu. Hastaneye ulaşan itfaiye ekipleri, yıldırım hızıyla müdahale ederek yangını söndürdü. İlk müdahalesi sağlık görevlilerince yapılan hastalar, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Paramedik Öğrencileri ve itfaiye ekiplerince güvenli bölgelere nakledildi.
    Tatbikat sonunda hastane personeli için Gediz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelince, yangın konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.
    Gediz Devlet Hastanesi Afet Plan Başkanı ve Başhekim Halil Haner, olası bir durumda yapılan tatbikatla herhangi bir eksiklerinin olup olmadığını değerlendirmek istediklerini belirterek, bakanlığın her yıl planladığı şekilde rutin tatbikatı başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow