hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem simülasyon TIR’ı Hisarcık’ta

    Deprem simülasyon TIR’ı Hisarcık’ta
    expand

    Deprem simülasyon TIR’ı Hisarcık’ta

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa AKÇAY/HİSARCIK(Kütahya),(DHA)- KÜTAHYA'nın Hisarcık ilçesinde konuşlanan deprem simülasyon TIR’ında halka ve öğrencilere deprem eğitimi verildi.

    İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri tarafından Belediye Hizmet binası önünde vatandaşlara verilen eğitimin ardından okullardan gruplar halinde gelen öğrencilere AFAD görevlileri tarafından depremlere nasıl hazırlıklı olunacağı, deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiği ve doğru davranış şekillerinin neler olduğu uygulamalı olarak anlatıldı. Simülasyon TIR’ına alınan öğrenciler araç içerisinde 6 şiddetinde deprem deneyimi yaşadı. Sarsıntı esnasında ellerini başlarının üzerinde kenetleyip yere çöken öğrenciler heyecanlı anlar yaşarken, eğitim sonunda öğrencilere deprem anında yapılması gereken bilgiler içeren kitapçık dağıtıldı.

    Türkiye’nin ve Kütahya’nın deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, “Türkiye’deki Kuzey Anadolu fay hattı dünyanın en uzun ikinci fay hattı. Güney Anadolu fay hattı da ondan aşağı kalmaz. Tarih boyunca yaşadığımız depremlere baktığımız zaman bizim bunlarla birlikte yaşamasını gerektiği açıkça ortada. Kütahya deprem şehri. Son 50 yıl içerisinde iki büyük deprem yaşamışız, 1970 yılında Gediz, 2011 yılında Simav depremleri. Demek ki bu risklerle yaşamasını öğrenmemiz gerek. Bunu korkutmadan yapmamız lazım. Vatandaşa bu korkuyu vermeden yapmak lazım. Bu yüzden en güzel öğrenmenin yaşayarak, deneyerek öğrenme olduğu düşüncesinden hareketle AFAD tarafından Deprem Simülasyon TIR’ı projesi geliştirildi. Şu an Türkiye’de bu TIR’dan üç tane bulunmaktadır” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow