hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli iki bakkala plaketli vefa

    Emekli iki bakkala plaketli vefa
    expand

    Emekli iki bakkala plaketli vefa

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde 51 yıldır bakkal dükkanı işlettikten sonra emekliye ayrılıp, işyerini kapatan bakkal Necdet Öztaş ve Cafer Bulut, Simav Bakkallar Esnaf Odası Başkanlığı tarafından plaketle ödüllendirildi.

    Simav Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Ramazan Işık, 1969 yılında, odaya kaydını yaptırıp günümüze kadar bakkallık yapan ve geçtiğimiz ay emekliye ayrılan her ikisi de 83 yaşlarındaki Necdet Öztaş ile Cafer Bulut'u evlerinde ziyaret ederek plaketle ödüllendirdi.

    Işık, her iki üyesinin ilçede örnek esnaf olarak gösterildiklerine dikkat çekip, "Her iki esnafımızda ilçemizde örnek esnaf olarak gösteriliyordu. Onlar her sabah erkenden kalkar, çevreyi ve dükkanlarının önünü temizler, önlüklerini giyip vatandaşlara hizmet ederlerdi. Onların 51 yıldır bıkmadan usanmadan sürdükleri bu örnek davranış, Simav halkının dikkatlerinden kaçmıyordu. Bizler de onların bu güzel davranışlarını dikkate alarak kendilerine anlamlı bir plaketle ödüllendirmeyi düşündük. Evlerinde ziyaret ederek plaketlerini takdim ettik. Simav halkı onları çok arayacaktır. Biz de Esnaf Odası olarak kendilerini bir plaketle ödüllendirmeyi uygun gördük" dedi. Simav'ın örnek esnafları Necdet Öztaş ile Cafer Bulut, Simav Bakkallar Esnaf Odası'nın bu nazik davranışını takdirle karşıladıklarını ve kendilerine teşekkür ettiklerini belirtip, "Plaketi evimizin en güzel köşesine yerleştireceğiz" diye konuştu.

    Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow