hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kentsel dönüşüm projesi için ilk yıkım gerçekleştirildi

    Kentsel dönüşüm projesi için ilk yıkım gerçekleştirildi
    expand

    Kentsel dönüşüm projesi için ilk yıkım gerçekleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA, (DHA) - MANİSA'nın Şehzadeler Belediyesi tarafından hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi 1. etap çalışmaları kapsamında Murat Şenseven'e ait evin yıkımı yapıldı. İlk yıkımı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik gerçekleştirdi.

    Şehzadeler Belediyesi tarafından Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar mahallelerini kapsayan 365 dönümlük alanda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk yıkım işlemi gerçekleştirildi. Projenin İshak Çelebi ve Kocatepe mahalleleri sınırlarında yürütülecek 1. etap çalışmaları kapsamında Murat Şenseven'e ait ev boşaltılmasının ardından yıkıldı. Üzerinde 7,5 yıldan beri çalıştıkları projede, alanın boşaltılmasıyla ilgili ilk adımı attıklarını kaydeden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Burada hak sahipleriyle uzlaşma süreçlerimizi büyük bir titizlik ve şeffaflıkla yürüttük. 1. etabında 654 tane konut alma hakkı olan hak sahibi vatandaşımız vardı. Bunlarla yapılan görüşmelerin neticesinde 597 tane hak sahibimizle muvafakatlar imzalandı. Yüzde 91,5'luk bir oranda bu bölgede yaşayan aziz hemşehrilerimiz projeye güvenlerini ortaya koyarak imzalarını attılar. 1. etap sınırları içerisinde 8 tane iş yeri hak sahibi vardı. Bunların da yüzde 100'ü ile anlaşma imzalandı. Şimdi 30 Nisan'a kadar buradaki evleri boşaltıyoruz ve boşalan her bir evimizi yıkıyoruz. 30 Nisan'dan sonra TOKİ buraya 605 konut 54 dükkan yapılması için ihale sürecini sürdürüyor. İhalenin ardından sokaklarından arabaların geçemediği, evlerin çok eski olduğu sağlıksız yapılaşmanın olduğu bu alanda modern yeni konutlar yükselmeye başlayacak. Burada yıllarca çile çekmiş, insanca koşullarda yaşama imkanı bulamamış hak sahiplerimiz hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın, belediyemizin katkılarıyla oluşturulan bu imkanlarla insanca koşullarda rahatça yaşayabilecekler. Hak sahipleri için hayırlı olsun" dedi.

    DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
    Projede katkısı olanlara teşekkür eden Çelik "Güçlü ve büyük Türkiye'nin mimarı bu projenin de sahibi, destekçisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tüm halkım ve hak sahipleri adına şükranlarımı sunuyorum. Bu projede yoğun gayreti ve emekleri olan, bizzat buralara kadar gelip yerinde de incelemeler yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a tüm hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. AK Parti Manisa Milletvekillerimiz projenin başından beri takipçisi oldular. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bakanlık bürokratlarına, TOKİ Başkanı ve çalışanlarına, emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yüzde 91,5 oranında projeye inandığını, güvendiğini belirten aziz hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Projenin büyük bir başarı hikayesi olduğunu dile getiren Çelik, Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm çalışması olduğunu söyledi.

    'ÇOCUKLUĞUMUN GEÇTİĞİ EVDEYİZ'
    Proje kapsamında evi ilk yıkılan hak sahibi Murat Şenseven ise duygularını şu sözlerle dile getirdi; "Uzun yıllardan beri planlanan şeyler artık hayata geçiyor. Bütün Manisa için hayırlı uğurlu olsun. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Çocukluğumun geçtiği evdeyiz. Hatıralarıma bakıyorum.  Ev artık ayakta duramayacak halde. Artık yeni haline hazır. Güzel bir görünüme kavuşacak."

    Konuşmaların ardından dualar edildi ve yıkım için iş makinasının başına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geçerek,  ilk evin yıkımı için ilk kepçe darbesini vurdu. Daha sonra evin yıkımı gerçekleştirdi.
     
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow