hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenciler diktikleri bez torbaları dağıttı

    Öğrenciler diktikleri bez torbaları dağıttı
    expand

    Öğrenciler diktikleri bez torbaları dağıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Kula ilçesindeki Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, poşet kullanımının önüne geçmek için kendilerinin tasarlayıp diktiği 200 bez torbayı, farkındalık yaratmak için ücretsiz dağıttı.

    Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 'Çevre Dostu Torba' projesine imza attı. Plastik poşetlerin ücretli olmasından itibaren file ve bez torba kullanımına geri dönülmesinden sonra, okul öğrencileri, moda tasarım teknoloji öğretmeni Aysel Kaynak öncülüğünde çalışma başlattı. Öğrenciler, önce kalıp çıkardı. Ardından da makinelerin başına geçerek bu kalıptan kestiklere bezlerle 200 torba dikti. Dikilen bu torbalar, farkındalık yaratmak için Kula'da çarşı ve pazarda dağıtıldı. Öğrencilerin dağıttığı bez torbalara ilgi büyük oldu.

    Türkiye'de poşetlerin ücretli olmasının gelecek açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Ahmet Ali Okumuş, ülke genelinde hızla yayılan plastik poşet kullanımının azalmasına yönelik çalışmalarda okul öğrencilerinin kendi el emekleri ile yaptıkları bez çantaları dağıtmaya başladıklarını söyledi. Plastik poşetelerin çevreye ve insan sağlığına zararlarına dikkat çeken Okumuş, "Plastik poşetler kanser hastalıklarında artışa neden olmaktadır. Kimyasal maddeler içeren naylon poşetlerin özellikle siyah olanları, sadece toprağa değil içerisine konulan sebze ve meyveler aracılığı ile insan sağlığına zarar verebilir. Naylon poşetler doğada bozulmaya başladıklarında çevreye zararlı kimyasal maddeler yayar ve bu maddeler toprağa, suya karışarak besin zincirimizi yavaş yavaş kirletir, bunlarla elimizden geldiğince mücadele etmeliyiz. Çevremizin bize çocuklarımızdan bir emanet olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız" dedi.

    Moda tasarım teknoloji öğretmeni Aysel Kaynak, Kula'ya donanımlı, yetenekli öğrenciler yetiştirirken, doğayı koruyacak projelere de destek verdikledini belirtip, diktikleri bez torbalara Kula Kaymakamı Kemal Duru'nun da ilgi gösterdiğini dile getirerek, "İlk siparişimizi de Kaymakamlık'tan aldık" dedi.

    Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow