hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turgutlu'da 'drone' ile denetlenen 45 sürücüye ceza

    Turgutluda drone ile denetlenen 45 sürücüye ceza
    expand

    Turgutlu'da 'drone' ile denetlenen 45 sürücüye ceza

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)- MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde, polisin drone ile yaptığı trafik denetiminde, kurallara uymadıkları belirlenen 45 sürücüye toplam 6 bin 600 lira para cezası kesildi.
    Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Manisa Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince drone ile yapılan denetimde sürücülere ceza yağdı.  Karayollarında kazaya neden olan yaya önceliği, emniyet kemeri ve araç sürerken telefonla konuşma gibi bir çok  konuda bugün drone ile denetim yaptı. Ekipler, sürücüleri hem havadan hem de karadan izledi. Durdurdukları araçlarda evrak kontrolü yapan ekipler, trafik kurallarına uyulması için uyarılarda bulundu. Trafik denetiminde ekipler, 39’u kemer, 4’ü cep telefonu, 1’i kırmızı ışık ihlali ve 1’i kask takmamak  üzere toplam 45 sürücüye toplam 6 bin 600 lira para cezası verildi.
    Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği yetkilileri, “!ygulamamızda öncelikle bilgilendirme ayrıca drone ile tespit ettiğimiz sürücülere gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Yeni trafik cezaları hakkında bilgilendirme yapılıyor. Emniyet kemeri, araç sürerken telefonla konuşma hususlarında kurallara uymayanlara cezai işlem uyguluyoruz. Bu konuda sürücüleri de bilgilendiriyoruz” dedi.
    Polis yetkilileri, drone ile denetimlerin bundan sonra da süreceğini bildirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow