hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin’de şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği

    Mardin’de şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği
    expand

    Mardin’de şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)- MARDİN Valiliği, şehit yakınları, gaziler ve aileleri onuruna iftar yemeği programı düzenledi.
    Bir otelde düzenlenen iftar yemeği programına Vali Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hikmet Yokarıbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.
    Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuklarla yakından ilgilenen Vali Demirtaş masaları tek tek gezip, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile sohbet etti. Vali Demirtaş, program öncesinde yaptığı konuşmada, “Aşımızı, ekmeğimizi, evimizi, ocağımızı, harçlığımızı, iaşemizi afet bölgesindeki kardeşlerimizle paylaşıyor, onların acılarını dindirmeye gayret ediyoruz. Ne mutlu bizlere ki acıda da kederde de et tırnak misali bir ve beraber olmayı başaran böylesine yüce gönüllü bir milletin mensuplarıyız. Acıların paylaşıldıkça azaldığını, sevinçlerin paylaşıldıkça çoğaldığını bilen büyük bir milletiz. Devlet millet her daim yanınızda duracak, dertlerinize derman olacağız. Sizlerin acılarını hafifletecek, yaşamlarınızı kolaylaştıracak çalışmaları yapmaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Devlet millet her daim yanınızda duracak, dertlerinize derman olacağız. Bu aziz vatana evlatlarını armağan eden şehit yakınlarımıza ve gözünü budaktan esirgemeyen kahraman gazilerimize ne yapsak azdır. Sizlere hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur” dedi.
    İftarın ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından yapılan dua ile program sona erdi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow