hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin'deki depremzede sayısı 30 bini buldu

    Mardindeki depremzede sayısı 30 bini buldu
    expand

    Mardin'deki depremzede sayısı 30 bini buldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin ardından Mardin’de misafir edilen depremzede sayısı 30 bini buldu.
    Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası çok sayıda kişi hava, deniz ve kara yoluyla yurdun dört bir yanındaki kentlere yönlendirildi. Kendi imkanlarıyla bölgeden ayrılanların da arasında olduğu depremzedeler ulaştıkları illerde otel, misafirhane, Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı yurtların yanı sıra yakınları ya da gönüllü ailelerin yanına yerleştirildi. Mardin’de misafir edilen depremzede sayısı 30 bini geçti. Depremzedelerin barınma ihtiyaçları ile gıda ve giyim konusundaki eksikleri yurtlarda kalıyorlarsa yurt yönetimi tarafından evlerde kalıyorlar ise insani yardım vakıf ve dernekleri tarafından karşılanıyor. Afetten etkilenen yetişkin ve çocuklara psikososyal destek imkanı da sunuluyor.
    Depremzedeler için Mardin STK Platformu’nun koordinesinde imkanlar seferber edildi. Buna göre Mardin'de otel, apart, pansiyon gibi yerlerde kalan afetzedelerin sayısı bin 500 kişi oldu. Kamu misafirhanelerinde 250, yurtlarda ise 2 binin üstünde depremzede konaklıyor. Midyat, Kızıltepe, Nusaybin ve Artuklu ilçelerinde 25 binin üzerinde depremzede ise yakınları tarafından veya kiralık evlerde ağırlanıyor. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow