hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızıltepe'de üreten kadınlardan hasat şöleni

    Kızıltepede üreten kadınlardan hasat şöleni
    expand

    Kızıltepe'de üreten kadınlardan hasat şöleni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE/MARDİN,(DHA)- MARDİN'de Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nce Mezopotamya Çilek Bahçeleri Hasat Şöleni düzenlendi.
    Kızıltepe Kaymakamlığı ile Kızıltepe Belediyesi'nce, ilçedeki kadınlara istihdam sağlanması amacıyla, hayata geçirilen Mezopotamya Çilek Bahçeleri Projesi, meyvelerini vermeye başladı. Kaymakam ve Belediye Başkanı Hüseyin Çam'ın eşi Dilek Çam başkanlığında, Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin GAP İdaresi Başkanlığı'na sunduğu projeyle, 15 girişimci kadın belediyeye ait 20 dönümlük arazide kurulan bahçede, 100 bin çilek fidesini yaklaşık 6 ay önce toprakla buluşturdu. Kadınların 6 ay önce ektiği fideler, meyve verip hasat mevsimine ulaştı.
    Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri tarafından yetiştirilerek olgunlaşan çileklerin hasadı için, şölen düzenlendi. Mezopotamya Çilek Bahçeleri'nde düzenlenen hasat şölenine, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ile eşi ve Dilek Çam, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, kooperatif üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Tarlada kadınlarla birlikte çilek hasadına katılan Kooperatif Başkanı Dilek Çam, "Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin bir yıllık emeğini, bugün alıyoruz. Hasat şenliğimizi yapıyoruz. Çileklerimiz toplandı. Biz bu bahçeden sürekli ürün alacağız. İnşallah önümüzdeki aylarda daha iyi ürün alacağız. Çileklerimiz çok talep gördü, satışlarımız gerçekleşiyor. Çileğimizden yapılan dondurmayı Kızıltepe halkımıza ikram edeceğiz" dedi. 
    '2 TON ÇİLEK TOPLADIK'
    Mezopotamya çilek bahçesinde yetişen organik çileklerin hasadından memnun olduğunu vurgulayan Çam, "Bugüne kadar 2 ton çilek topladık. İnşallah daha da toplamaya devam edeceğiz. Tarlada daha çok kadınımız çalışacak, daha çok kadınımız kazanacak. Çilek Mezopotamya topraklarını çok sevdi, biz de kadınlar olarak çileği çok sevdik. Desteklerini esirgemeyen kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow