hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘Mezopotamya, Okyanuslar ve Denizlerle Buluşuyor’ fotoğraf sergisi

    ‘Mezopotamya, Okyanuslar ve Denizlerle Buluşuyor’ fotoğraf sergisi
    expand

    ‘Mezopotamya, Okyanuslar ve Denizlerle Buluşuyor’ fotoğraf sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde ilk kez açılan ‘Mezopotamya, Okyanuslar ve Denizlerle Buluşuyor’ adlı sualtı fotoğrafları sergisi büyük beğeni topladı. 

    Midyatlı sualtı fotoğrafçılığının başarılı temsilcilerinden Bedri Sincar, birçok ülkenin derin mavisinden elde ettiği birbirinden değerli fotoğrafları sanatseverlerle buluşturdu. Türkiye ve Dünya denizlerinin berrak sularına dalarken hissettiği duygu yoğunluğunu fotoğraflarıyla ölümsüzleştiren sualtı fotoğraf sanatçısı Sincar, çok sayıda davetlinin katılımıyla sergisini açtı.

    Türkiye denizleri kadar dünyanın farklı coğrafyalarında yaptığı dalışlarda çektiği görüntülerle sualtı fotoğrafçılığının başarılı isimleri arasına girmeyi başaran Sincar, kişisel fotoğraf sergisini Midyat'ta bir otelin salonunda açtı. Sincar'ın Türkiye ve Dünya denizlerinin derinlerinde sualtının güzelliğini, mercanları ve canlı çeşitliliğini çektiği birbirinden güzellikleri barındıran sergide 30 fotoğraf bulunuyor.

    Sergiyi İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Veysi Şahin ve çok sayıda davetli gezdi. Sincar, sergiyi gezen davetlilere, çektiği fotoğraflar ile ilgili geniş bilgiler verdi. Sincar, sualtı dünyası meraklılarını da sergiyi gezmeye davet etti. Fotoğraf sergisi 30 Ekim tarihine kadar ziyaretçilere ücretsiz açık olacak.

    Serginin açılışında konuşan Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, fotoğraf sergisinin açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Mardin'de, Midyat'ta denizimiz yok, ama bu fotoğraflarla denizin en yakın halini görmüş olduk. Bizlerde hem deniz turizmini hem de sualtı zenginliklerimizi, güzelliklerimizi sizlerin sayesinde görmüş olduk" dedi. 

    Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, "Sualtı fotoğrafları sergisi Midyat'ta bir renk katmıştır. Ben şahsen bu fotoğrafların sürekli burada kalmasını istiyorum. Burada sergilendiklerinde, ilçeye gelen turistler de bu fotoğrafları merak eder, bunları kim çekti, ne oldu? Bu sayede hem kendinizi hem de Midyat'ı tanıtmış olursunuz. Ben sizleri bu güzel sergi için tebrik ediyorum" dedi.

    Bodrum Su Sporları Kulübü Başkanı ve Midyatlı Sualtı Fotoğrafçısı Bedri Sincar da, "Midyat'ta hem sualtı hemde deniz turizmi konusunda bir farkındalık yaratmak amacıyla bu sergiyi açtım. Diyebilirsiniz ne alaka Mardin ve Midyat, burada deniz mi var? Denizimiz yok burada, ama amacımız farkındalık yaratmak için açtım bu sergimizi. Mezopotamya'yı, Okyanuslar ve Dünya Denizleriyle Buluşturmak istedim." dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow