hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat'ta yaşlılar, koronavirüse karşı bilgilendirildi

    Midyatta yaşlılar, koronavirüse karşı bilgilendirildi
    expand

    Midyat'ta yaşlılar, koronavirüse karşı bilgilendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis İŞ/MİDYAT(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde 65 yaş ve üstündekiler koronavirüse karşı bilgilendirildi.
    Midyat'ta aralarında doktor, avukat, öğretmenlerin oluştuğu bir grup, ilçe genelindeki 65 yaş ve üstündekilerini ziyaret ederek, koronavirüse yönelik bilgilendirmede bulundu. 65 yaş ve üstü vatandaşların koronavirüs hakkında doğru bilgilendirilmesi ve hastalıktan korunmak için yapması gerekenleri anlatan grup, içerisinde gıda ve hijyen malzemelerinin olduğu bir koli hediye etti. 
    Grupta yer alan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Yaşar Dağ, 65 yaş üstü vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, koronavirüsten korunmak ve sağlık hizmetlerine erişim ile ilgili bilgilendirmede bulunduklarını söyledi. Dağ, koronavirüs ile ilgili vatandaşlara maske kullanımı, ellerin sabunlu suyla yıkanması, sosyal mesafe, taziye, düğün ve sokak sohbetlerinden uzak durulası gibi bulaş riskinin yüksek olduğu alanlardan uzak durulması için uyarılarda bulunduklarını söyledi. Dağ, ilçe genelinde vatandaşların koronavirüsten korunmalarını sağlamak amacıyla bilgilendirme çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow