hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz Belediyesi, çöken yolu yenileyip güçlendiriyor

    Akdeniz Belediyesi, çöken yolu yenileyip güçlendiriyor
    expand

    Akdeniz Belediyesi, çöken yolu yenileyip güçlendiriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediyesi, kırsal bölgelerden biri olan İhsaniye (Melemez) Mahallesi’nde, geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışlar sonucu oluşan heyelanda çöken yolda yenileme çalışması başlatıldı.
    Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine harekete geçerek, geçtiğimiz haftalarda etkili olan aşırı yağmurlar sonucu meydana gelen heyelanda, İhsaniye (Melemez) Mahallesi’nde çöken yolda yenileme ve güçlendirme çalışması için harekete geçti. İş makineleri ile bölgeye çıkarma yapan ekipler, bölge sakinleri ve üreticilerin kullandığı yolun çöken bölümünü dolgu malzemesi ile dolduruyor. Çalışmaların başladığı bölgede ekskavatör yardımı ile kazı çalışması yapılarak çöken yol düzenlenip tesviye ediliyor. Bu çalışmanın ardından etrafına örülecek yaklaşık 8 metre yüksekliğindeki taş dolgu ile çökme yaşanan tarafa destek verilerek yol güçlendirilecek. Daha sonra yola dolgu malzemesi dökülüp bir süre dolgunun sağlamlaşması beklenecek ve en son yolun asfaltı dökülecek.
    Ekiplerin bölgede devam eden çalışmaları hakkında açıklama yapan İhsaniye (Melemez) Mahallesi Muhtarı Yücel Şen, “Akdeniz Belediyemize bağlı fen işleri ekipleri, bölgemizde gerekli çalışmaları yapıyor. Yağışlar yüzünden oluşan heyelanda zarar gören yolumuz baştan sona yenilenip güçlendirilecek ve yeniden hizmete açılacak" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow