hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir ekipleri iki mahallede 15 bin bitkiyi toprakla buluşturdu

    Büyükşehir ekipleri iki mahallede 15 bin bitkiyi toprakla buluşturdu
    expand

    Büyükşehir ekipleri iki mahallede 15 bin bitkiyi toprakla buluşturdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, Akdeniz ilçesi Çay ve Çilek Mahalleleri'nde toplam 15 bin 138 bitkiyi toprakla buluşturdu.

    Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi,kenti yeşillendirmeye devam ediyor. Kent genelinde 7 gün 24 saat çalışma esasıyla hizmetlerini sürdüren ekipler, çalışmalarını hafta sonu sokağa çıkma yasağının olduğu günlere de taşıyor. Ekipler, çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla kente hem nefes aldırıyor hem de kenti bin bir renge bürüyor.
    Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, Çay ve Çilek Mahalleleri'nde çeşitli türlerde 15 bin 138 bitkiyi toprakla buluşturdu. Sürdürülen çalışmalarda İsrail kauçuğu ile orkidenin yanı sıra tagates bitkisi dikimi gerçekleştirildi. Deliçay Deresi’nin Çay Mahallesi sınırlarında yer alan bölümünde dere boyunca 16 İsrail kauçuğu ve 17 orkide ağacının dikimini yapan ekipler, Çilek Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi orta refüjde yer alan yeşil alanlara ise bin 825 adet yer minesi, 13 bin 280 adet tagates bitkisi dikimi gerçekleştirdi.
    Çilek Mahallesi Muhtarı Selim Tomak, Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekiplerin çalışmalarından çok memnun olduğunu belirterek, “Bir sıkıntımız olduğunda arkadaşlar gerektiğinde yerinde müdahaleler yapıyor, bununla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Park ve Bahçeler Dairesi çok düzenli ve programlı çalışıyor, kendilerine teşekkür ederiz” dedi.
    Üç dönemdir Çay Mahallesi’nde görev yaptığını söyleyen Muhtar Ahmet Akyol, yetkililere teşekkür etti.
    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow