hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fener alayı ve resepsiyona büyük ilgi

    Fener alayı ve resepsiyona büyük ilgi
    expand

    Fener alayı ve resepsiyona büyük ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayında 99 metre uzunluğunda Türk bayrağı açılırken resepsiyon ise büyük ilgi gördü.
    Cumhuriyet Alanı'ndaki fener alayına Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Gençlerin, sporcuların, öğrencilerin ve vatandaşların ellerinde bayraklar ve meşaleler ile katıldığı fener alayı yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı. 99 metrelik Türk bayrağı ve bando takımı eşliğinde marşlar söylenerek Türk bayraklarıyla donatılan İsmet İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. 
    Vali Pehlivan daha sonra Ordu Evi’nde düzenlenen resepsiyona katıldı. Davetlilerin Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan tarafından karşılandığı resepsiyona, askeri ve mülki erkan, kurum müdürleri, kamu görevlileri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri, sporcular ile çok sayıda davetli katıldı.
    Burada konuşan Vali Pehlivan, Cumhuriyetin 99’uncu yıl dönümü ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, "Bugünlerimizi ecdadımıza borçluyuz, onların mücadelelerine borçluyuz. Cumhuriyetimiz, Kurtuluş Savaşı'nda, 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' deyip Samsun'a çıkarak kurtuluş meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aziz milletimizin vermiş olduğu cansiperane mücadeleler sayesinde kuruldu ve cumhuriyetimizin arkasında uzun yüzyıllara dayalı bin yıllara dayalı köklü bir devlet ve millet geleneğinin olduğunu da biliyoruz. Bugünler vesilesiyle hatırlatıyor ve hatırlatıyoruz" dedi.
    Resepsiyon, cumhuriyet pastasının kesilmesi ve havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.  (DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow