hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Madama Butterfly' izleyici ile buluşacak

    Madama Butterfly izleyici ile buluşacak
    expand

    'Madama Butterfly' izleyici ile buluşacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN (DHA)-MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye’nin bir ilk kukla opera uyarlamasıyla 'Madama Butterfly' yeniden izleyici ile buluşacak.
    Eser, 14 Nisan 2022 Perşembe 20.30'da Opera Sahnesi'nde izleyicilerin beğenisine sunulacak. Japonya'nın Nagasaki kentinde yaşayan genç bir geyşanın hayatını konu alan eserle Mersin DOB, Giacomo Puccini’nin Uzakdoğu motifleri ile süslediği dünyaca ünlü 'Madama Butterfly' operası, kukla opera versiyonu ile yeniden sahneye taşıyor.
    Eserde yer alacak karakter ve koronun kullanacağı 40 adet kuklanın projesi aynı zamanda Rejisörü olan Melih Öztürk’e ait. Koreografisi ise Berna Turhan İleri’nin. Orkestra Şefi Tulio Gagliardo Varas, Koro Şefi ise Anıl Aydın. Anlatıcılığını Yusuf Ziya Büyükaslan’ın yapacağı eserin dekor tasarımını Özlem Topuz, kukla tasarım ve kostümünü Hatice Kaptı, ışık tasarımını Tarı Deniz, Video Projeksiyonu Umut Sinan Özdemir ve kukla teknik çözümlemesini Alper Güneri üstleniyor.
    Oynatıcının vücudunun ön tarafına monte edilen, oynatıcı ile birlikte hareket eden büyük boy kuklalar ile gerçekleştirilecek olan kukla opera Türkiye ve dünyada bu tip kukla tekniği ve tüm karakter ve koronun kukla olması ile bir ilk. Bu heyecanı sanatseverler ile paylaşacak olan Mersin DOB orkestrası, korosu ve bale sanatçıları ile birlikte bir ilke imza atıp, uzun süre akıllardan çıkmayacak bir görsel şov yaşatacak. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow