hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anamur'da Kabotaj Bayramı kutlandı

    Anamurda Kabotaj Bayramı kutlandı
    expand

    Anamur'da Kabotaj Bayramı kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),(DHA)- MERSİN'de Anamur Liman Başkanı Rıdvan Memiş, Türkiye genelinde 1 milyon amatör denizciyi lisanslama hedefiyle başlatılan kampanyada 700 binin üzerinde amatör denizci belgesi verildiğini kaydetti.
    Kabotaj Bayramı nedeniyle ilçedeki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene, Kaymakam İsmail Gültekin, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Savaş Cingöz, Belediye Başkan Vekili Türkan Kasapoğlu, Anamur Liman Başkanı Rıdvan Memiş katıldı. Anamur Liman Başkanı Rıdvan Memiş'in anıta çelenk bıraktığı tören, İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Memiş, Türkiye'nin askeri alandaki deniz gücünün yanında 8 milyon tonluk ticari gemi kapasitesi, 180 bin yetişmiş gemi adamı ve 72 adet denizcilik okulu bulunduğuna dikkat çekti.
    Dünyanın önde gelen denizci ülkeleri arasında Türkiye'nin de bulunduğunu kaydeden Memiş, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu gemi denetimleri sonucunda, Türk bayrağımız 2009 yılından bu yana Dünya Denizcilik Örgütü’nün belirlediği en üst seviye olan beyaz listede yerini almıştır. 1 milyon amatör denizciyi lisanslama hedefiyle geçen yıl başlatılan kampanyada 700 binin üzerinde vatandaşımız amatör denizci belgesine sahip oldu. İlk Türk denizci Çaka Bey'den bu yana 300 yılda dünyada en üst seviyelere geldik" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow