hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    250 öğrenci Kızkalesi’ni gezdi

    250 öğrenci Kızkalesi’ni gezdi
    expand

    250 öğrenci Kızkalesi’ni gezdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin)(DHA)- MERSİN'in Erdemli ilçesinde Kızkalesi Ortaokulu tarafından hazırlanan 'Kızkalesi’ni Görmeyen Öğrenci Kalmasın' projesi kapsamında okulda eğitim gören 250 öğrenci tarihi ve turistik yapıyı gezdi.
    Geziye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Kızkalesi Turizm Derneği Başkanı Hüseyin çalışkan, Kızkalesi Ortaokulu Müdürü Ercan Bozoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Öğrenciler teknelerle kıyıdan alınarak yaklaşık 600 metre mesafedeki Kızkalesi’ne götürüldü. Tarihi ve turistik kalenin görevlileri tarafından, geziye katılan öğrencilere kalenin tarihini ve içerisinde bulunan yapılar hakkında bilgiler verildi. Gezinin ardından öğrenciler, Kızkalesi'nin yapılışını ve tarihini anlatan kısa gösteriler sundu. Yaklaşık bir saatlik kale gezisinin ardından öğrenciler tekneyle kıyıya çıkartıldı Proje Koordinatörü Kızkalesi Ortaokulu Öğretmenlerinden Emine Topkara, "Okulumuzun bulunduğu tarihi ve turistik yer olan Kızkalesi’ni daha yakından tanımak ve öğrencilerin görmesi adına Kızkalesi’ni Görmeyen Öğrenci Kalmasın Projesi'ni hazırladık. Bu proje kapsamında 250 öğrencimizi belirli aralıklarla Kızkalesi’ne götürerek gezdirdik. Bunun bir başlangıç olacağını düşünüyorum. İnşallah Mersinimizde Kızkalesi’ni görmeyen öğrenci kalmaz" dedi.
    KIZKALESİ DAHA İYİ TANITILMALI
    Kızkalesi Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan ise, kalenin Türkiye'de başka benzeri olmadığını kaydederek, "Çok güzel bir proje ile Kızkalesi'ni öğrencilerimizle birlikte gezdik. Kızkalesi çok güzel bir yer. Türkiye’de denizin içerisinde olan bir adet kule, bir adette kale var. Bu kalede Kızkalesi. Aslında Kızkalesi’nin tanıtımını daha iyi yapmalıyız. Bu güzel yapıyı herkesin görmesini istiyoruz. Bu güzel projeyi hazırlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.
    ÇOK MUTLU OLDUK
    Kızkalesi’ni ilk defa gezme fırsatı bulan öğrenciler ise, "İlk defa Kızkalesi’nin içerisini gezme fırsatı bulduk. Bölgemizin tarihi ve güzel yapısı olan Kızkalesi’ni gördük ve çok mutlu olduk. Buranın tarihini öğrendik. İçerisinde bulunan odaları ve yapıları gezdik. Bizleri buraya getiren öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz" ifadesini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow