hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baba-oğul birlikte diploma aldı

    Baba-oğul birlikte diploma aldı
    expand

    Baba-oğul birlikte diploma aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), (DHA)- MERSİN’in Erdemli ilçesinde Mehmet Gültekin (56) ile oğlu İsa Gültekin (24) Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nden birlikte mezun olup, diploma aldı.
    İlçeye bağlı Aydınlar Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Gültekin, ilkokulu bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle küçük yaşta meslek hayatına başladı. 40 yıldır ilçede yapı tesisatçısı olan evli, 5 çocuk sahibi Mehmet Gültekin, aynı işi yaptığı oğlu İsa Gültekin ile Erdemli Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nden 2 yıl içerisinde kalfalık, ustalık ve usta öğreticiliği belgesini ardından uzaktan eğitimle aynı okuldan lise diplomasını aldı.
    Törende konuşan Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, "Okumanın yaşı olmadığı ve eğitimin her yaşta olacağını gösteren bir tabloyu hep birlikte yaşadık. Meslek lisesi diplomasını alan Mehmet Gültekin (56) amcamız bunun en büyük örneği. Oğlu ile birlikte aynı liseden mezun oldular. Örnek teşkil edecek bir durum. Ben Mehmet amcamızı bu özverili çalışmasından dolayı tebrik ediyor, diplomasının hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
    Yarım kalan öğrenimini 30 yılın ardından kaldığı yerden oğlu ile tamamlamanın sevincini yaşadığını belirten Gültekin, "İlkokuldan sonra okumamıştım. Daha sonra yeni bir yasa ile meslek lisesi diplomasını alabileceğimizi öğrendim. Oğlum İsa ile dükkanımızda çalışıyorduk. İkimizde aynı gün yazıldık ve önce kalfalık, ustalık ve ardından da usta öğreticilik belgemizi aldık. Ardından lise diploması almak için kaydımızı yaptırdık. Uzaktan eğitim ile derslerimizi gördük ve çok şükür oğlum ile birlikte lise diplomasını aldık" diye konuştu.
    İsa Gültekin ise babasıyla aynı okuldan mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.
    Konuşmaların ardından en başarılı öğrenciler arasında olan Mehmet Gültekin yaş kütüğüne plaket çaktı. Lise diplomasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük’ün elinden alan baba ve oğul, törenin ardından mezuniyet kepi fırlattı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow