hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli'de 10 bin öğrenciye trafik eğitimi

    Erdemlide 10 bin öğrenciye trafik eğitimi
    expand

    Erdemli'de 10 bin öğrenciye trafik eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Erdemli ilçesinde 10 bin öğrenci, 'Çocuklar trafikte, Gelecek Güvende' projesi kapsamında hem eğitim aldı, hem eğlenirken araçlara binen miniklerin mutluluğu ise gözlerinden okunuyor.
    Erdemli Belediyesi, çocukların trafikte daha bilinçli yetişmesi için kurduğu Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’nda, ‘Çocuklar trafikte, Gelecek Güvende’ projesini başlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen proje kapsamında, sıfır rakımından Torosların zirvesine kadar 10 bin öğrenci trafik eğitimi alıyor. Proje kapsamında kırsal mahallelerde bulunan öğrenciler okullarından alınıyor. Neşeli bir yolculuğun ardından öğrencilerin buluşma adresi ise Erdemli Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkuru oluyor. Alanında uzman eğitmenler öğrencilere önce teorik sonra ise uygulamalı eğitim veriyor. Öğrenciler yayaların uyması gereken kurallardan, trafik işaretlerine varıncaya kadar temel trafik bilgisini eğitimlerde kazanıyor.
    Proje kapsamında 10 bin öğrencinin eğitim alacağına dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Şu anda Erdemli Belediyemizin trafik eğitim pistindeyiz. 10 bin öğrencimize kurs veriyoruz, gençlerimize trafik eğitimi veriyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’nun kuruluş amacı gençlerimizin, çocuklarımızın trafik bilinciyle yetişmesi ve ülkemizde trafik kazalarını minimize etmek" diye konuştu.
    Öğrencilere verilen eğitimlerin gelecekte çok fayda sağlayacağını ifade eden Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, "Bu eğitim programlarıyla da çocuklarımız bilinçli bir birey ve yaya olarak ve ilerde uygulamalı olarak araçlarla da bunu eğlenceli bir şekilde trafik kurallarını öğreniyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Öte yandan öğrenciler Erdemli Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’nda eğitim almaya devam ediyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow