hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli'de günde 25 bin maske üretimi yapılacak

    Erdemlide günde 25 bin maske üretimi yapılacak
    expand

    Erdemli'de günde 25 bin maske üretimi yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ,(Mersin),(DHA)- AK Parti Erdemli ilçe yönetimi sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile Erdemli Halk Eğitim Merkezi’ne maske üretim makinesi hediye etti.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına destek vermek amacıyla AK Parti Erdemli ilçe yönetimi Erdemli Halk Eğitim Merkezi’ne günde 25 bin maske üretme kapasiteli makine gönderdi. Halk Eğitim Merkezi binasında makinenin kurulumu yapılırken ilk maskelerin üretimi gerçekleştirildi. AK Parti Erdemli İlçe Başkanı iş adamı Serdal Kaya beraberinde ilçe yönetimi ile birlikte Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne gelerek çalışmalar hakkında kurum yetkililerinden bilgi aldı.
    Serdal Kaya yaptığı açıklama da, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası çerçevesinde AK Parti İlçe Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Erdemli Halk Eğitim Müdürlüğüne bir maske makinesi kazandırdık. Amacımız, bu zor zamanda hep birlikte toplum olarak birbirimize kenetlenmek ve bu hastalığın üstesinden hep birlikte gelmektir. Bizlerde ilçemize gerekli olan maske üretim makinesini araştırdık ve Halk Eğitim Müdürlüğümüze hibe ettik. Bu çalışma zarfından Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Ahmet Ateş'e de çok teşekkür ediyoruz. Erdemli'de günlük 25 bin adet maske üretecek makinemizi kurmuş bulunmaktayız" diye konuştu.
    Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Ahmet Ateş ise şimdiye kadar kendi imkanlarımızla  yaklaşık 40 bin maske ürettiklerini, bu makine ile haftalarca uğraşılıp üretilen bu rakamın 2 gün de gerçekleştirilebileceğini söyledi. Ahmet Ateş, "Şimdiye kadar 3 haftada gerçekleştirdiğimiz üretimi 2 günde üretebilecek duruma geldik. İlimiz ve ilçemizdeki maske ihtiyacını karşılamak adına yapılan bu güzel katkı için AK Parti ilçe başkanı Serdal Kaya'ya ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra ilçemizde ve ilimizde maske ihtiyacını seri bir şekilde karşılayacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow