hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gülnarlı kadınlarda gönüllü maske üretimi

    Gülnarlı kadınlarda gönüllü maske üretimi
    expand

    Gülnarlı kadınlarda gönüllü maske üretimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GÜLNAR(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Gülnar ilçesinde 11 kişilik kadın usta öğretici grubu, sağlık çalışanları, polis ve jandarmaya dağıtılmak üzere gönüllü olarak tıbbı maske üretimine başladı. 
    Gülnar Kaymakamlığı himayesinde Gülnar Belediyesi’nin finansmanı ile Halk Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Kültür Merkezi'nde dezenfekte edilmiş özel üretim alanında tıbbi maske üretimi başlatıldı. Koronavirüsle mücadelede sağlık çalışanları ile kolluk personelinin tıbbi maske ihtiyacının giderilmesi için hayata geçirilen projede görev alan 11 kişilik kadın usta öğretici ile başlatılan tıbbi maske üretimini Kaymakam Mustafa Ayvat, Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar ve ilgili kurum amirleri ile ziyaret edildi.
    Devlet Hastanesi, Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezleri başta olmak üzere polis ve askere ücretsiz dağıtılacak olan tıbbi maskenin ilk etapta 50 bin adet üretileceğini, daha sonra bu sayının ihtiyaç durumuna göre artırılacağını belirten Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, "Tıbbi maske üretimine başladık. Devletimize destek olmak amacıyla ilk etapta 50 bin adet üretilecek olan maskeleri ücretsiz bir şekilde koronovirüsle mücadele eden kamu çalışanlarımıza dağıtacağız. Bu sayı ihtiyaç durumuma göre arttırılacaktır. Bu işe gönüllü olarak girdik. Bu zor günlerimizde gönüllü olarak elini taşın altına koyan fedakar kadınlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

    FOTOGRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow