hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2397 servis aracı denetlenirken veliler de uyarıldı

    2397 servis aracı denetlenirken veliler de uyarıldı
    expand

    2397 servis aracı denetlenirken veliler de uyarıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN’de 402 bin öğrencinin ders başı yapmasının ardından, uzmanlar, çocuklarının ulaşımını öğrenci servisleriyle sağlayacak velileri dikkat etmeleri gereken konularla ilgili uyarırken kent genelindeki 2397 adet S plakalı servis aracının ve şoförlerinin incelemelerini tamamlandı.
    Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Mersin genelinde bulunan 2397 adet S plakalı servis aracının ve şoförlerinin incelemelerini tamamlarken, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri ise denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
    Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, öğrenci servis araçlarında dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili uyarılarda bulunarak velilere seslendi. Çocuklara 'Bugün okulda neler yaptın?' sorusunun 'Bugün serviste neler oldu?' şeklinde de sorulmasını isteyen Topçuoğlu, en doğru haberin çocuklardan alınabileceğini söyledi.
    Velilere öğrenci servisleriyle ilgili uyarılarda bulunarak, çocuklarından zaman zaman servisle ilgili bilgi almalarını isteyen Topçuoğlu, "Şoförle, aracın nasıl kullanıldığıyla, dikkatli olunup olmadığıyla, görevli personelin kendilerine davranışının nasıl olduğuyla ilgili velilerimiz yavrularımıza sorular sorabilirler. Çocuktan bu haberleri alabilirler" diye konuştu.
    Servis araçlarındaki olumsuzlukların çocukları psikolojik ve davranışsal yönden olumsuz etkilemesinin önüne geçilmesindeki en doğru tespitin haberi çocuktan almak olduğunu ifade eden Topçuoğlu, "Hızlı gitme, yüksek sesli müzik, klima açmama gibi seyir halindeki sorunları yavrularımızdan öğrenen velilerimiz derhal 444 21 53 No’lu çağrı merkezimize durumu bildirebilir. Biz de derhal müdahale edeceğiz. Trafik Zabıtamız derhal konuya kanalize olacaktır. O servisle ilgili gerekli işlemi yapmak üzere elindeki işi bırakıp direkt bu konuya yönelecektir" dedi.
    Topçuoğlu, çocukların güvenli bir şekilde evden okula, okuldan eve gidip gelmeleri konusunda ekiplerin aralıksız çalıştığını kaydederek, şunları söyledi:
    "Sayın Başkanımız Vahap Seçer'in, çocuklarımızın okullara güvenli bir şekilde gidip gelmesiyle ilgili bizlere çok yoğun telkinleri oldu. Biz de Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak okullar başlamadan gerekli tedbirlerimizi aldık."
    Büyükşehir Belediyesi tarafından aldığı yetkiyle güzergah belgesi bulunan 2397 araç olduğunu vurgulayan Topçuoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası arasında yapılan bir protokolle şoförlere yeterlilik belgesi verildiğini dile getirdi.
    Topçuoğlu, belgenin yapılan eğitimi başarıyla tamamlayan, adli sicil yönünden sakıncası bulunmayan, aracıyla ilgili bir sıkıntısı olmayan ve kriterlere uyan şoförlere verildiğini söyledi.
    "Mersin'de aktif çalışan öğrenci servis araçlarının '33 S 3333' örneğindeki gibi bir S plakasına sahip olması gerektiğine dikkat çeken Topçuoğlu, kaçak servisleri kayıtlı servislerden ayıran en önemli etkenin S plaka olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Araçlarda olmazsa olmazlarımız arasında, araçların yeterlilik düzeyinde 10 yaşından küçük olması bulunuyor. Araçlar bakımlı ve aktif güvenlik kamera sistemine sahip olmalı. Camları siyah olmamalı, aracın içi dışarıdan görünebilmeli. Araçlar 17'den fazla yolcu öğrenci almamalı. Klima, motor düzeni, bakım ve temizlikle ilgili Makine Mühendisleri Odası ve Büyükşehir Belediyemizce verilen uygunluk belgesi bulunmalı. Şoförlerle ilgili tarafımızdan yapılan değerlendirmede bu işi yapmaya haiz olduğu, ehliyet, psikoteknik eğitimleri, kendisinin geçmişteki sabıka kayıtları inceleniyor. Eğer güzergah belgesini almaya yetkiliyse bu takdirde kendisine güzergah belgesi ve aracına da S plaka takmayla ilgili belgeyi verip, her ikisi de örtüştükten sonra bu işi yapmaya haiz olduğuna karar veriyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow