hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    25 yıllık koleksiyon sanatseverlerle buluştu

    25 yıllık koleksiyon sanatseverlerle buluştu
    expand

    25 yıllık koleksiyon sanatseverlerle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Mali Müşavir ve Koleksiyoner Osman Yılmaz, 25 yıldır biriktirdiği resim koleksiyonuyla sanatseverlerin beğenisine sundu.
    Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açılan sergi Osman Yılmaz’ın koleksiyonunda bulunan 32 eser, görücüye çıktı.
    Çok sayıda sanatseverin katıldığı sergide MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, sergilerin yalnızca sanat eseri yaratıcıları tarafından değil sanat eserlerini bir ömür vererek toplayan kişiler tarafından da açabileceğini söyledi. Koleksiyonerlerin bu paylaşımlarla, hem sanatın gelişimini hem de kişinin kendi gelişimini desteklediğini belirten Kızıltan, "Osman Yılmaz gibi değerli isimlerden koleksiyonerliğin aynı zamanda paylaşmak olduğunu öğreniyoruz" dedi.
    Osman Yılmaz ise, koleksiyoner olmanın sanatın ve zamanın seçilmişine sahip olmak anlamına geldiğini dile getirdi. Resim ve görsel sanatların hem zevk yatırımı hem de bir iktisadi yatırım aracı olduğunu ifade eden Yılmaz, herkes tarafından bilenen döviz, altın, hisse ve gayrimenkul yatırım araçlarının yanı sıra, sanat yatırımlarının az sayıda insan tarafından bilindiğini, göze, gönle ve cebe kazandıran bir yatırım aracı olduğunu kaydetti.
    Koleksiyon yapmanın sanatçıya destek gibi algılandığına işaret eden Yılmaz, MTSO’nun kültürel ve sanatsal duyarlılıkta öncü olduğunu kaydetti. Yılmaz, MTSO’nun kentsel ve sosyal sorumluluk üstlendiğini ve benzer kurumların çoğalmasına da örnek olduğunu vurgulayarak, temel amacının iş insanlarını koleksiyon yapmaya teşvik etmek, karma koleksiyon sergilerine vesile olmak, çok sayıda koleksiyonerin ortaya çıkmasını, yarışmasını ve sanat eksperlerinin yetişmesini sağlamak olduğunu vurguladı.
    25 yıldır koleksiyon yaptığını belirten Yılmaz, resim yapmayı denediğini ancak ilgisini çekmemesi nedeniyle devam etmediğini aktardı. İlerleyen dönemlerde, kentin sanatçılarının eserlerinin yer aldığı Mersin Resim Müzesi kurmak istediğine de değinen Yılmaz, "Mersin, kurvaziyer gemilerinin geldiği bir yer olmak zorunda. O gün geldiğinde, gelen insanlar alışveriş merkezlerine ihtiyaç duymayacak. Çünkü aynısı kendilerinde de var. Geldikleri şehrin dokusunu yansıtan tarihi binaları, müzeleri ve doğal güzellikleri arayacaklar. Bu nedenle müze açmak istiyorum" diye konuştu.
    17 Nisan’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow