hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alkışlar geleceğin sanatçılarına

    Alkışlar geleceğin sanatçılarına
    expand

    Alkışlar geleceğin sanatçılarına

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN Devlet Konservatuarı Müzik ve Sahne Sanatları Ortaokulu ve Lisesi’nin 6 öğrencisi, Gürcistan ev sahipliğinde yapılan 9’ncü Uluslarası Harmony Müzik Yarışması ve Festivali’ne (Developing Union of Georgian Folklore and Classical Music Harmonia) başarıları ve aldıkları ödüllerle imza atarak kentte döndü.
    Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen 9’ncü Uluslarası Harmony Müzik Yarışması ve Festivali’ne, Rusya, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Özbekistan, Letonya, Litvanya, Gürcistan'dan çok sayıda genç yetenek yer aldı.
    Festivale Mersin Devlet Konservatuarı Müzik ve Sahne Sanatları Ortaokulu ve Lisesi’nde, David Tchumburidze’nin öğrencisi Nilsu Öztaş, Ayaz Özkaya, Lılı Tchumburıdze’nin öğrencileri Ada Yalın Yücel, Laçin Akyol, Ada İşlek, Gheorgy Ksovrelı’nin öğrencisi Güneş Su Hatipoğlu da katıldı.
    Bir hafta süren yarışma sonunda obua kategorisinde Nilsu Öztaş ‘Grande Prize’ ödülü, Ayaz Özkaya 1’ncilik ödülü, keman kategorisinde Ada Yalın Yücel 'En iyi Müzikal Yorum' ödülü, Laçin Akyol 'En iyi artistik Performans' ödülü Ada İşlek 2’ncilik ödülü, fagot kategorisinde Güneş Su Hatipoğlu birincilik ve ‘En iyi Artistik Performans’ ödülü alarak kentte döndü.
    Daha önce yurt içinde ve dışında birçok ödül alarak Mersin’in adını uluslar arası alanda başarı ile temsil eden geleceğin sanatçıları, bir hafta süren yarışma ve festivalde ödülle dönmelerinin kendilerini hem mutlu ve hem de motive ettiğini dile getirerek, çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceklerini söyledi.

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow