hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Araç vize ücretlerinde indirim

    Araç vize ücretlerinde indirim
    expand

    Araç vize ücretlerinde indirim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, öğrenci taşımacılığı yapan S plakalı araçların vize ücretlerinde yüzde 90, T, M, H, C ve personel taşımacılığı yapan S plakalı araçların ücretlerinde ise yüzde 55 indirime gidildi.
    Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Vahap Seçer, toplu taşıma esnafına sağlanan destekten 6 bin 419 adet plaka sahibi esnafın yararlanacağını söyledi. Öğrenci servisçilerinin pandemi sürecinde büyük mağduriyet yaşadığını belirten Seçer, "Bizim de feragat ettiğimiz tutar 1 milyon lira civarında bu gelirden. Toplu taşıma araçlarının devir işlemlerinde hem faaliyet yaşlarında 10-12 sınırı eşitlendi. 15 yaşa çıkarıldı. Hem devirler 15 yaşına kadar yapılabilecek hem de faaliyetleri bir aracın 15 yaşına kadar devam edecek. Geçtiğimiz meclis toplantısında da S plakalardan uygunluk belgesi almayı Temmuz ayına kadar durdurmuştuk. Toplamda 1564 araç öğrenci güzergah izin belgesi taşıyor. Yaklaşık olarak 1,5 milyon lira toplu taşıma esnafına katkı yapmış oluyoruz. Yani vize, uygunluk belgesi indirimi, bütün bunlar içerisinde 1,5 milyon lira gibi bir gelirden belediye feragat etmiş oluyor" dedi.
    Alınan kararı değerlendiren Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, "Aylarca işe çıkamayan esnafımız oldu. Hele servis araçlarımız, okulların kapanması ile birlikte çok büyük sıkıntılar içerisine girdi. Taksicilerimiz, minibüsçülerimiz aynı şekilde yasaklar bölümünde büyük sıkıntı yaşadı. Esnaf vergisini, SSK ve BAĞ-KUR’larını ödeyemez hale geldi. Bir çözüm noktasında vize ücretlerimizin yarı yarıya indirilmesi esnafımıza bir hediye oldu. Geçen hafta konuyu meclise geldi. Hem araç kullanım yaşı 10’dan 15’e çıkarıldı, hem de vize ücretlerimiz yarı yarıya indirildi. Başkana ve meclis üyelerine sonsuz teşekkürler ediyorum" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow