hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye personeline eğitim

    Belediye personeline eğitim
    expand

    Belediye personeline eğitim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi personeline, 5 Aralık 'Dünya Kadın Hakları Günü' ve 10 Aralık 'Dünya İnsan Hakları Günü' kapsamında hizmet içi eğitim verilecek.
    Eğitimler, Türkiye'nin ilk kadın daire başkanlıklarından olan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülecek. 10 Aralık'ta başlayacak 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' ve 'Kadın Hakları' eğitimleri, Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından pandemi tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle 2'şer saat verilecek. Eğitimlerde 'Cinsiyet Eşitsizliği, Toplumsal Roller, Dilde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Türkiye'de Kadın Haklarında Gerçekleşen Gelişmeler' gibi konular işlenecek.
    Eğitimlere ilişkin açıklama yapan Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, "Cumhuriyetimizin ilanı ile birlikte kadınlar çalışma hayatı başta olmak üzere siyasi, hukuki ve sosyal alanda birçok ülkeden önce siyasi ve sosyal haklarını elde etti. Sonrasında belediye seçimlerine katılma, köylerde muhtar olma, ihtiyar meclisine seçilme hakkı tanınan kadınlara yönelik çalışmalar 5 Aralık 1934 tarihinde kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakkı ile taçlandı. Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için kadını ve erkeği eşit vatandaş yaratmanın gerekli olduğuna inanan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran irade ve bu iradenin önderi Mustafa Kemal Atatürk ve ilkeleri sayesinde kadınlarımız özellikle seçme ve seçilme hakkı yönünden birçok gelişmiş ülkede yaşayan hemcinslerine oranla daha öndedir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow