hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız’ kampanyasına destek çağrısı

    ‘Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız’ kampanyasına destek çağrısı
    expand

    ‘Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız’ kampanyasına destek çağrısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, AFAD koordinasyonunda başlatılan 'Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız' isimli insanı yardım kampanyasına sağlanacak katkıları ve yapılacak çalışmaları görüşmek amacıyla düzenlenen toplantı Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.
    Çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisinin katılımıyla Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, İdlib’e yapılan saldırılar sebebiyle bölgede yoğun bir göç olayı yaşandığını kaydeden Vali Ali İhsan Su, sadece 1 Aralık 2019 tarihinden günümüze kadar yerlerinden edilenlerin sayısı 312 bin kişi olup bunların yaklaşık yüzde 76’sının kadın ve çocuklardan oluştuğunu ifade etti.  Vali Su, konuşmasının devamında, “Bölgede yaşayan insanlar kış şartlarının yanı sıra başta can güvenliği olmak üzere açlık, susuzluk, barınma, salgın hastalıklar gibi birçok sorunla karşı karşıya. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığımızın, AFAD Koordinasyonunda bu insanların acil olan ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığı “Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” yardım kampanyasına ilimizde tüm kurumlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla beraber destek olmaya ve bu yardımı daha da büyüterek katılım sağlamaya gayret edeceğiz. İki gün önce ilimizden, il müftülüğü organizesinde 25 tır insani yardımın İdlib’e gönderildi. Tüm Mersin'i 'Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız' insani yardım kampanyasına destek olmaya davet ediyorum" dedi.
    Yardımla ilgili olarak bankalarda açılan hesap numaralarının herkese duyurulmasını vurgulayan Vali Ali İhsan Su, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti. Toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow