hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzedelerin istihdam projesi için imzalar atıldı

    Depremzedelerin istihdam projesi için imzalar atıldı
    expand

    Depremzedelerin istihdam projesi için imzalar atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN,(DHA)- MERSİN Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) arasında Yeni Umutlar Projesi kapsamında afetzedelere iş imkanı sağlanması için protokol imzalandı.
    Mersin Çalışma ve İş Kurumu,‘Yeni Umutlar Projesi ile Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeni ile Mersin'e gelen afetzedelerin işgücüne katılması, hayatlarının idamesinin sağlanması ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanması amacıyla işe yerleştirme sürecinin işbirliği halinde yürütülmesi için çalışmalar yürütülürken bu kapsamda İŞKUR, ASKON ile protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile derneğe üye firmalardaki işgücü taleplerini ve açık iş sayısını tespit edilmesi istenirken, İŞKUR Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu personellerine iletierek tespit edilen depremden etkilenenlerin yetkinliklerine uygun eşleştirme yaparak yerleşmelerin gerçekleşmesi amaçlanıyor.
    Protokol töreninde konuşan İŞKUR Müdürü Kutlu, yaşanan depremlerle sarsılan tüm vatandaşların istihdamlarına yönelik çalışmaların yapıldığı, Yeni Umutlar Projesi ile Mersin’de bulunan tüm iş arayan statüsündeki vatandaşlar da olduğu gibi afetzede statüsündeki için de en doğru eşleşme ve işe yerleşme sağlanması için danışmanlık, aktif ve pasif işgücü hizmetleri konularında, kurum içi ve sahada olmak üzere kurum hizmetlerine devam ettiklerini belirtti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow