hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli bireylerin engelsiz tatil keyfi

    Engelli bireylerin engelsiz tatil keyfi
    expand

    Engelli bireylerin engelsiz tatil keyfi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Denizkızı A.Ş. tarafından işletilen engelsiz kumsallara Ankara Pursaklar Saray Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nden gelen engelli bireyler ve aileleri denizin tadını çıkardı.
    Kentteki 3 plajın engelli bireylerin kullanımına uygun hale getirilmesi ile birlikte, sahillerdeki engelli birey sayısı artmaya başladı. 3 plajdan biri olan ve Mersin'in en gözde plajlarından kabul edilen Kızkalesi, bu yaz sezonunda da engelli turist ve ailelerinin tercihi oldu. Son olarak Ankara'daki Pursaklar Saray Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nden kente gelen 32 kişilik grup, Kızkalesi'nde engelsiz bir tatil yapmanın, denizin, kumun ve güneşin tadını çıkardı.
    Merkezin ünite sorumlusu Necmiye Akgün, "Yaz tatilinde çocukların denizden faydalanması için geldik. Mersin Büyükşehir Birçok çocuğumuz psikiyatrik tedavi görüyor. Bu tatil onların daha sakin, hayata daha gülümseyerek bakmalarını sağladı. İnsanların arasında daha sosyalleşiyorlar. Kendilerini bir nebze de olsa, birkaç kelime de olsa ifade edebiliyorlar" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow