hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski belediye başkanı MTSO’da sergi açtı

    Eski belediye başkanı MTSO’da sergi açtı
    expand

    Eski belediye başkanı MTSO’da sergi açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Toroslar'ın vazgeçilmezi Yörükleri konu alan Güzelyayla eski Belediye Başkanı ressam Sayım Koç'un açtığı sergi büyük ilgi gördü.
    Sayım Koç'un Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’ndeki sergisinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Gülcan Kış, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Güneş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fatma Yanık ile MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ve sanatseverler katıldı.
    Sergi açılışında konuşan Koç, Mersin’de doğup büyüdüğünü ve bu kentin bir çocuğu olarak bizzat yaşadığı kültürü tuvallere aktardığını söyledi. Öğretmenlik, belediye başkanlığı, çiftçilik gibi birçok iş kolunda faaliyet gösterdiğini anlatan Koç, hiçbir zaman resimden vazgeçmediğini, çocukluğundan bu yana resme meraklı olduğunu söyledi. Uzun yıllar MTSO Sanat Galerisi’nde Ressam İlhan Çevik’ten resim kursları aldığından bahseden Koç, sanatta 27’nci yılını geride bıraktığını bildirdi.
    2 Ocak’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow