hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç mühendisler kep fırlatıp mezun oldu

    Genç mühendisler kep fırlatıp mezun oldu
    expand

    Genç mühendisler kep fırlatıp mezun oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri mühendislik yemini edip, keplerini fırlatarak mezun oldu.
    Spor Bilimleri Fakültesi 2 No'lu Spor Salonunda yapılan mezuniyet törenine, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara,  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, akademik ve idari personel ile 284 mezun öğrenci ve aileleri katıldı.
    Törende açılış konuşan Rektör Danışmanı Yakar, "Bugün genç mühendislerin sevincine ortak olmak için bir aradayız,. Üniversitemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin ve etkin genç mühendisleri şerefle uğurlamaktayız. Ülkemizin geleceği siz genç mühendislerin başarısı, Üniversitemiz adına gurur kaynağı olacaktır" dedi.
    Fakülte Dekan Prof. Dr. Kara ise, fakültenin kuruluşunun 27'nci yılında 22’nci dönem mezunları uğurlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, "Lisans programlarından mezun olan genç mühendislerimizin sevincini paylaşmak, fakültemizin ülkemize kazandıracağı seçkin genç mühendisleri uğurlamak için bir aradayız" diye konuştu.
    TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar da, genç mühendislerin Türkiye’nin gelişine katkı sunacağına inandığını kaydetti.
    Konuşmaların ardından fakültede dereceye giren öğrencilere temsili diplomaları ve plaketleri verildi. Fakülte birincisi Veysi Aydın'a temsili diplomasını Rektör Danışmanı Yakar verdi.
    Öğretim elemanlarından temsili diplomalarını alan öğrenciler, mühendislik yeminini okuyarak ve keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow