hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gönlünden üretiyor aşevine bağışlıyor

    Gönlünden üretiyor aşevine bağışlıyor
    expand

    Gönlünden üretiyor aşevine bağışlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediyesi Gönüllü Serasında 5 yılı aşkın bir süredir mevsimsel olarak karnabahar, marul, soğan gibi kış sebzeleri üreten Salman Kalender, ürünleri Mezitli Belediyesi Aşevine Aşevine ulaştırıyor.
    Mezitli yolu üzerinde Mezitli Belediyesi tarafından oluşturulan yaklaşık 4 dönümlük sera alanında, üretim yapan Kalender, 'Ülkesini, kentini seven insanlar üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Çevreden gelenler, arkadaşlarım yaptıklarımı imkânsız görüyor ama elimizi taşın altına koymazsak hiçbir şey başaramayız. Benim elimden bu ürünleri üretmek geliyor onu yapabiliyorum. Başka bir arkadaşımız başka bir üretim yapar ve o ihtiyacı giderir. Dayanışma, toplumsal birliktelik ancak böyle sağlanır' diye konuştu.
    En büyük projesinin gönüllüleri harekete geçirmek olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Gönüllülerimiz harika işler başarıyorlar. Gönüllü evlerimizde çocuk okutmaktan sosyal dayanışmaya kadar onlarca proje başarıyla yürüyor. Gönüllü seramızda da Türkiye’ye örnek olacak bir dayanışmaya imza atılıyor. Bu çerçevede eski Mezitli yolunda yaklaşık 4 dönümlük bir alanı asker emeklisi bir arkadaşımıza tahsis ettik. Bu arkadaşımız orada her türlü sebzeyi yetiştiriyor. Bizden hiçbir talebi yok” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow