hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kış ayları için 800 bin çiçek toprakla buluştu

    Kış ayları için 800 bin çiçek toprakla buluştu
    expand

    Kış ayları için 800 bin çiçek toprakla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı kış mevsimine dayanıklı 800 bin adet çiçeği toprakla buluşturuyor.
    Mersin’de kış sezonu için çiçek dikimi çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi ile kent kış aylarında da çiçek açmaya devam ediyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı dikim ve bakım ekibinin elinin değdiği yerler çiçekleniyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 800 bin çiçek toprakla buluşturulacak ve kentte dikimi gerçekleştirilen soğuğa dayanıklı çiçekler ile Mersin kış mevsiminde de rengârenk bir çiçek bahçesine dönüşecek. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kent genelinde başlattığı çalışmalar ile merkez ve ilçelerde kavşaklar, refüjler, parklar, bahçeler ve mesire alanları çeşitli çiçeklerle donatılmaya başlandı.
    Büyük bir titizlikle gerçekleştirilen çalışmalarda Menekşe, Loropetalum, Bodur Alev Çalısı, Gold Taflan, Portakal Nergisi, Muhlanbergia, Kasımpatı gibi kış aylarında dayanıklı kalabilecek çiçekler dikiliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow